Microsoft και Nokia σκέφτονται να εξαγοράσουν τη RIM(;)

Φήμες θέλουν τις Microsoft και Nokia να εξετάζουν τελευταία πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο κοινής εξαγοράς της RIM. Μάλιστα, τα σενάρια φουντώνουν ακόμα περισσότερο μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας για το τελευταίο τρίμηνο που φανερώνουν άνοδο της τάξης του 10%!

Σίγουρα η RIM θα θέλει να ξεχάσει τη φετινή χρονιά: Το Playbook απέτυχε παταγωδώς, τα BlackBerry αδυνατούν να ανταγωνιστούν τα iPhone και Android, με το κερασάκι στην τούρτα να συμπληρώνουν οι πρόσφατες μαζικές μηνύσεις κατά της εταιρείας ύστερα από το τετραήμερο blackout του δικτύου των συσκευών.

Με αυτά και με εκείνα, η RIM είδε τη μετοχή της να πέφτει μέσα σε ένα χρόνο κατά 77% (περίπου στα $6.8 δισεκατομμύρια) και συνεπώς το ενδεχόμενο εξαγοράς δε φαντάζει διόλου απίθανο.

Μάλιστα, το καλοκαίρι που μας πέρασε το ενδιαφέρον της για εξαγορά της καναδέζικης εταιρείας εκδήλωσε και η Amazon λίγο πριν την κυκλοφορία του Kindle Fire tablet. Και μπορεί τότε η RIM να απέρριψε την προσφορά της Amazon, ισχυριζόμενη ότι δεν είναι προς πώληση, όμως εκ τότε τα πράγματα έχουν αλλάξει και δυστυχώς όχι προς το καλύτερο.

Την ίδια ώρα, ακούγεται ότι η RIM έχει άλλα σχέδια, προσπαθώντας να προσεγγίσει κατασκευάστριες εταιρείες όπως τις Samsung και HTC για licensing του επερχόμενου λειτουργικού της συστήματος BlackBerry 10 (πρώην BBX OS).

Θα καταφέρει τελικά η RIM να σταθεί στα πόδια της ή θα προχωρήσει τελικά σε συμφωνία εξαγοράς; Ο χρόνος θα δείξει...

[πηγή WallStreetJournal]
Loading