Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις νέες αλλαγές στην πολιτική ασφαλείας του Facebook

Σε νέες αλλαγές στην πολιτική ασφαλείας του προχωρά σήμερα το δημοφιλέστερο κοινωνικό δίκτυο στον κόσμο, ξεκινώντας από τη μετονομασία του όρου 'Privacy Policy' σε 'Data Use Policy'. Ας δούμε αναλυτικά τις σημαντικότερες αλλαγές:

Πρόσβαση στο περιεχομένο και τις πληροφορίες του χρήστη

Στο εξής όλες τις διευκρινήσεις που χρειάζεστε σχετικά με την πρόσβαση των διαφόρων εφαρμογών στα δεδομένα σας θα μπορείτε να βρείτε στην ενότητα 'Sharing Your Content and Information'. Εκεί καθίσταται σαφές ότι οι εφαρμογές που κατεβάζετε έχουν το δικαίωμα να βλέπουν το περιεχόμενο σας (μετά από σχετική άδεια σας κατά το κατέβασμα) όπως και αυτές των φίλων σας, με την προϋπόθεση ότι οι τελευταίοι έχουν πρόσβαση στο περιεχόμενο σας.

Ασφάλεια

Η Facebook απαγορεύει τη συλλογή πληροφορίων από το κοινωνικό δίκτυο κάνοντας χρήση αυτοματοποιημένων μέσων χωρίς τη συγκατάθεσή της. Επιπλέον, συγκεκριμένες 'dating' εφαρμογές εντός του κοινωνικού δικτύου είναι πλέον διαθέσιμες μόνο για χρήστες άνω των 18 ετών.

Ειδικές Διατάξεις για τους χρήστες εκτός ΗΠΑ

Η αλλαγή αυτή επιτρέπει στη Facebook να αποκλείει/περιορίζει την παροχή οποιωνδήποτε λειτουργιών ή υπηρεσιών σε συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές. Η κίνηση της θυμίζει την πολιτική της Twitter για λογοκρισία των tweets σε επιλεγμένες χώρες.

Προστασία των δικαιωμάτων των τρίτων

Ενώ μέχρι τώρα οι χρήστες του κοινωνικού δικτύου δεν μπορούσαν να κάνουν tag κάποιο τρίτο χωρίς τη συγκατάθεση του, τώρα η Facebook αποφάσισε να πάει ένα βήμα παραπέρα. Στο εξής, δε θα επιτρέπεται να κάνετε tag άλλους χρήστες αν γνωρίζετε ότι δεν επιθυμούν κάτι τέτοιο.

Ειδικές Διατάξεις για τους διαφημιζόμενους

Η Facebook ξεκαθαρίζει ότι δεν ευθύνεται για οποιαδήποτε εξαπάτηση των διαφημιζόμενων μέσω μη έγκυρων click στις διαφημίσεις ή άλλων τεχνολογικών ζητημάτων που ενδέχεται να προκύψουν.

Ειδικές Διατάξεις για το software

Πρόκειται για μια νέα ενότητα με αντικείμενο οποιοδήποτε κατεβασμένο software σχετικό με το Facebook, όπως για παράδειγμα τα διάφορα plug-ins για browsers που κυκλοφορούν. Η εταιρεία αναφέρει ότι θα κυκλοφορήσει software update για τα προϊόντα αυτά χωρίς καμία περαιτέρω προειδοποίηση. Επιπλέον, απαγορεύει ρητά την όποια προσπάθεια πρόσβασης στον πηγαίο κώδικα του κοινωνικού δικτύου.

Τροποποιήσεις

H Facebook καλεί τους χρήστες να σχολιάσουν τις αλλαγές (εδώ), αναφέροντας ότι σε περίπτωση ανάρτησης περισσότερων των 7.000 σχολίων θα προσφέρει δικαίωμα ψήφου παρέχοντας εναλλακτικές.

Τη νέα πολιτική ασφαλείας (Data Use Policy) του Facebook θα βρείτε εδώ.

Loading