Σε αλλαγή πολιτικής του κοινωνικού δικτύου της προχώρησε η Twitter, η οποία θα μπορεί στο εξής να μπλοκάρει περιεχόμενο (tweets) σε χώρες όπου αυτό έρχεται ενάντια στην τοπική νομοθεσία, με το ίδιο περιεχόμενο να εμφανίζεται κανονικά στον υπόλοιπο κόσμο.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το Twitter επεκτείνεται σε ολοένα και περισσότερες χώρες με "διαφορετική αντίληψη των ορίων της ελευθερίας της έκφρασης" και συνεπώς τα νέα μέτρα είναι απαραίτητα προκειμένου να επιβιώσει. Ως παράδειγμα για την αναγκαιότητα των νέων μέτρων λογοκρισίας, αναφέρει την απαγόρευση οποιουδήποτε φιλοναζιστικού περιεχομένου σε Γερμανία και Γαλλία.

Μέχρι σήμερα, το κοινωνικό δίκτυο είχε τη δυνατότητα να λογοκρίνει συγκεκριμένα tweets διαγράφοντας τα ολοκληρωτικά και όχι σε συγκεκριμένες χώρες. Τώρα, κάθε φορά που ένα tweet θα θεωρείται ότι καταπατά τη νομοθεσία μιας χώρας και θα λογοκρίνεται, θα συνοδεύεται από ένα link που θα εξηγεί το λόγο.

Παρά την αλλαγή πολιτικής, η Twitter τονίζει "ότι τα tweets θα πρέπει να συνεχίσουν να ρέουν" και ότι η ίδια θα εξακολουθήσει να "προασπίζεται και να σέβεται τη φωνή του κάθε χρήστη".

[πηγή twitter]
Advertisements
5 comments

Comments are closed.