Οι ταινίες του «νέου Studio Ghibli» έρχονται αποκλειστικά στο Netflix

Το Studio Ponoc θεωρείται από πολλούς ότι θα είναι το επόμενο Studio Ghibli, κυρίως επειδή ιδρύθηκε από βετεράνους του αγαπημένου στούντιο anime, συμπεριλαμβανομένου του υποψήφιου για Όσκαρ παραγωγού Yoshiaki Nishimura. Γι' αυτό και η νέα του συμφωνία με τη Netflix είναι εξαιρετικά σημαντική για την υπηρεσία streaming. Το νέο anime του Studio Ponoc με τίτλο The Imaginary θα είναι αποκλειστικότητα του Netflix μετά την κινηματογραφική του κυκλοφορία στην Ιαπωνία - και θα υπάρξουν πολλές ακόμα ταινίες στο μέλλον.

Η είδηση έρχεται απευθείας από τη Netflix, η οποία ανακοίνωσε τη συμφωνία αυτή την εβδομάδα. Η υπηρεσία streaming θα είναι "το αποκλειστικό σπίτι των επερχόμενων ταινιών του Studio Ponoc", γεγονός που σημαίνει ότι η λίστα με τα καλύτερα anime του Netflix θα αναδιαμορφωθεί και ο Nishimura είναι ενθουσιασμένος: 

Το Studio Ponoc είναι ενθουσιασμένο που φέρνει τις αφηγηματικές και καινοτόμες χειροποίητες, ζωγραφισμένες στο χέρι ταινίες anime σε όλα τα ακροατήρια, και ειδικότερα στα παιδιά και τις οικογένειές τους για να τις απολαύσουν μαζί, σε όλο τον κόσμο στο Netflix.

Το όνομα του στούντιο προέρχεται από το ponoć, μια κροατική λέξη που σημαίνει "μεσάνυχτα" ή, πιο ποιητικά, την αυγή μιας νέας ημέρας. Η πρώτη ταινία του στούντιο, το Mary and The Witch's Flower του 2017, μας έδωσε το στίγμα. Επαινέθηκε για την υπέροχη οπτική της, τη γοητευτική αφήγηση και τη συναρπαστική φαντασία της.

Το The Imaginary, που θα κάνει πρεμιέρα αργότερα φέτος, σκηνοθετείται από τον Yoshiyuki Momose (Spirited Away) και υπόσχεται να είναι "μια αξέχαστη περιπέτεια αγάπης, απώλειας και της θεραπευτικής δύναμης της φαντασίας”.

Βασισμένο στο ομώνυμο παιδικό βιβλίο της AF Harrold και της εικονογράφου Emily Gravett, που έχει αποσπάσει τις καλύτερες κριτικές, επικεντρώνεται στην Amanda και τον φανταστικό της φίλο Rudger, οι οποίοι ξεκινούν τις περιπέτειές τους από τη σοφίτα της Amanda, που τους οδηγούν στην ανακάλυψη απίστευτων τόπων και δημιουργών - μόνο και μόνο για να διαπιστώσουν ότι μια σκοτεινή δύναμη απειλεί τόσο τον φανταστικό τους κόσμο όσο και την πολύ πραγματική τους φιλία. Σύμφωνα με τη Netflix, το The Imaginary χρησιμοποιεί "πρωτοποριακές τεχνικές φωτός και σκιάς" και "πρωτοποριακό χειροποίητο animation".

[Netflix]

Loading