The Boy and the Heron: Πρώτο trailer για τη νέα ταινία του Studio Ghibli

Πέρασαν 10 χρόνια από την τελευταία ταινία του θρυλικού δημιουργού Hayao Miyazaki του Studio Ghibli, το The Wind Rises, και λόγω της προχωρημένης ηλικίας του αρκετοί θεώρησαν πως αυτό ήταν το κύκνειο άσμα του. Παρόλα αυτά, ο Miyazaki συνεχίζει ακάθεκτος να δημιουργεί και προετοιμάζει το κοινό για την τελευταία (;) ταινία του που θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στο Toronto International Film Festival αυτήν την εβδομάδα!

Ο τίτλος της νέας ταινίας είναι The Boy and the Heron, η οποία, βέβαια, έχει κυκλοφορήσει ήδη στην Ιαπωνία από τον περασμένο Ιούλιο με τιτλο How Do You Live όντας βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Genzaburo Yoshino. Η υπόθεση είνα εξής:

Κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο νεαρός Mahito Maki βιώνει μια οικογενειακή τραγωδία και αναγκάζεται να μετακομίσει άμεσα στην εξοχή, όπου ο πατέρας του εργάζεται για μια οικογένεια που κατασκευάζει αεροπλάνα για τον στρατό της Ιαπωνίας. Αυτή τη δουλειά έκανε, άλλωστε, και ο πατέρας του Miyazaki.
Απομονωμένος, ο Mahito εξερευνεί τα μυστηριώδη τοπία και συναντά έναν γκρίζο ερωδιό, ενώ αποφασίζει να εισέλθει μέσα σε έναν εγκαταλελειμμένο πύργο. Από εκεί και πέρα, το αγόρι και ο ερωδιός βυθίζονται σε μια εντυπωσιακή φαντασμαγορία.

Το The Boy and the Heron θα κάνει πρεμιέρα για το ευρύ κοινό στους κινηματογράφους στις 8 Δεκεμβρίου 2023.

Loading