Το Playboy με τους 25 εκατ. followers ανακοίνωσε ότι φεύγει και αυτό από το Facebook...

Ο Mark Zuckerberg αρνήθηκε την πρόσκληση του Βρετανικού Κοινοβουλίου για να δώσει εξηγήσεις διά ζώσης, αλλά δεν μπορούσε να κάνει το ίδιο και στην κλήση του Κογκρέσου. Εκτός, όμως, από τις επίσημες ενέργειες, το κοινωνικό δίκτυο δέχεται ακόμη ένα πλήγμα στο πρεστίζ του, καθώς το Playboy ακολούθησε το κίνημα #deleteFacebook λόγω του σκανδάλου με την Cambridge Analytica.

Διαβάστε επίσης: Facebook: Νέο σκάνδαλο με την καταγραφή των κλήσεων και των μηνυμάτων στα Android smartphones…

Η εταιρεία που έχει στη κατοχή της πολλά γνωστά περιοδικά και ιστοσελίδες αποφάσισε να αναστείλει τη λειτουργία των Facebook Pages της, τις οποίες ακολουθούν περισσότεροι από 25 εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως! Μπορεί το Playboy να μην έχει την αίγλη του παρελθόντος, αλλά δεν παύει να απευθύνεται σε μεσαίες και μεγάλες ηλικίες, δηλαδή τις ομάδες που συνεχίζουν να χρησιμοποιούν έντονα το κοινωνικό δίκτυο.

Διαβάστε επίσης: Elon Musk: Στηρίζει το #deleteFacebook αναστέλλοντας τη λειτουργία των Facebook Pages των Tesla και SpaceX

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η Playboy Enterprises,

"Τα πρόσφατα γεγονότα που ανέδειξαν την αδυναμία της Facebook να προφυλάξει τα δεδομένα των χρηστών του κοινωνικού δικτύου, μας οδήγησαν στην απόφαση να αναστείλουμε τη λειτουργία των Facebook Pages μας, τουλάχιστον για την ώρα. Μας ακολουθούν περισσότεροι από 25 εκατομμύρια χρήστες και δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να ρισκάρουμε την έκθεση των δεδομένων τους"

Η απόφαση της Playboy Enterprises έρχεται λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση του Elon Musk για αναστολή των Facebook Pages των Tesla και SpaceX. Παρόλα αυτά, όλες παραμένουν ενεργές στο Instagram, που ανήκει στη Facebook...

[via]

Loading