Samsung Food: Η νέα εξατομικευμένη υπηρεσία τροφίμων και συνταγών με τεχνολογία AI

Η Samsung Electronics ανακοίνωσε στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης IFA 2023 την κυκλοφορία του Samsung Food, μιας νέας εξατομικευμένης πλατφόρμας τροφίμων και συνταγών με τεχνολογία AI.

Το Samsung Food θα είναι διαθέσιμο σε οκτώ γλώσσες σε 104 χώρες σε όλο τον κόσμο και θα προσφέρει ολοκληρωμένες εμπειρίες διατροφής μέσα από περισσότερες από 160.000 διαθέσιμες συνταγές, λειτουργώντας ως ένας εξατομικευμένος βοηθός μαγειρικής που δίνει την ευκαιρία στους χρήστες να ανακαλύψουν νέα πιάτα, να δημιουργήσουν εξατομικευμένα πλάνα γευμάτων και να παραγγείλουν υλικά online. Η υπηρεσία θα βοηθά, επίσης, τους χρήστες να ελέγχουν τις συσκευές στις οποίες μαγειρεύουν, θα τους καθοδηγεί κατά το μαγείρεμα και θα τους επιτρέπει να μοιράζονται τις αγαπημένες τους συνταγές μέσω κοινωνικών λειτουργιών.

Βασισμένο στην ευρεία γκάμα συσκευών μαγειρικής και υπηρεσιών τροφίμων της Samsung, το Samsung Food αξιοποιεί την τεχνολογία μεγάλων δεδομένων και τεχνητής νοημοσύνης, για να ξεπεράσει όσα είναι δυνατά και να προσφέρει μια πλατφόρμα τροφίμων προσαρμοσμένη πραγματικά στις ανάγκες και τον τρόπο ζωής των χρηστών. Για να το πετύχει αυτό, το Samsung Food αντλεί από την εκτεταμένη βάση δεδομένων του Whisk, μιας εφαρμογής συνταγών που αποκτήθηκε από τη Samsung το 2019 και αξιοποιεί την τεχνολογία Food AI.

«Το φαγητό που απολαμβάνουμε και ο τρόπος προετοιμασίας του είναι κομβικής σημασίας για την καθημερινή μας ζωή. Άλλωστε, όλοι μας αγαπάμε να μαγειρεύουμε και να τρώμε μαζί», σημείωσε ο Chanwoo Park, Πρόεδρος και Επικεφαλής του Service Biz Group στο Digital Appliances Business της Samsung Electronics. «Το Samsung Food, συνδέοντας τις ψηφιακές συσκευές και τις συσκευές κινητής σε ολόκληρο το οικοσύστημα της Samsung και βοηθώντας τους χρήστες από τη λίστα αγορών μέχρι το δείπνο τους, αξιοποιεί τις προηγμένες δυνατότητες τεχνολογίας AI για να προσφέρει μια εξαιρετικά εξατομικευμένη και ολοκληρωμένη εμπειρία φαγητού, την οποία οι χρήστες μπορούν να ελέγχουν απευθείας από την παλάμη τους».

samsung-food.jpg



Food Your Way: Ανακάλυψη και εξατομίκευση συνταγών, προγραμματισμός γευμάτων με τη βοήθεια της τεχνολογίας ΑΙ και κοινοποίηση στα κοινωνικά δίκτυα

Διαθέτοντας ένα ευρύ φάσμα λειτουργιών, το Samsung Food υποστηρίζει τους χρήστες σε κάθε βήμα της διαδικασίας προετοιμασίας και προγραμματισμού γευμάτων, καλύπτοντας τέσσερις βασικούς τομείς: την ανακάλυψη και εξατομίκευση συνταγών, τον εξατομικευμένο προγραμματισμό γευμάτων, το συνδεδεμένο μαγείρεμα και τις κοινωνικές λειτουργίες.

Για την ανακάλυψη νέων συνταγών, το Samsung Food επιτρέπει στους χρήστες να αποθηκεύουν συνταγές στο προσωπικό τους ψηφιακό κουτί συνταγών οποιαδήποτε στιγμή, από οπουδήποτε. Η εφαρμογή αναλύει τις συνταγές, τυποποιεί τη μορφή τους και τις οργανώνει για να δημιουργήσει λίστες αγορών με βάση τα συστατικά τους. Εκτός από τις κινητές συσκευές, οι χρήστες μπορούν επίσης να έχουν πρόσβαση στην υπηρεσία Samsung Food με τα ψυγεία Bespoke Family Hub. Ανοίγοντας από την οθόνη αφής του Family Hub, το Samsung Food παρέχει προτάσεις συνταγών με βάση τη λίστα διαθέσιμων τροφίμων που έχει ο χρήστης στη διάθεσή του

Το Samsung Food διαθέτει, επίσης, τη λειτουργία «Εξατομικευμένης Συνταγής», η οποία επιτρέπει στην Τεχνητή Νοημοσύνη Τροφίμων της εφαρμογής να διαφοροποιεί άμεσα μια αποθηκευμένη συνταγή, έτσι ώστε να προσαρμόζεται καλύτερα τον τρόπο διατροφής των χρηστών. Για παράδειγμα, μια συνταγή μπορεί να μετατραπεί σε χορτοφαγική ή vegan, να μετατραπεί σε μια πιο ισορροπημένη διατροφικά εκδοχή ή να ενσωματώσει συστατικά που υπάρχουν σε απόθεμα. Οι χρήστες θα μπορούν ακόμη και να δημιουργούν συνταγές fusion, όπως κορεατικές εκδοχές ιταλικών πιάτων, και να προσαρμόζουν μια συνταγή ανάλογα με το χρόνο μαγειρέματος ή το επίπεδο δυσκολίας.

Για τη δημιουργία ενός εξατομικευμένου, καθημερινού προγραμματισμού γευμάτων (meal planning) για τους χρήστες, η εφαρμογή κάνει προτάσεις μέσω της τεχνολογίας AI με βάση τα δεδομένα υγείας, τις διατροφικές προτιμήσεις και τους αγαπημένους τύπους κουζίνας και επιτρέπει στους χρήστες να τις προσθέσουν στο πρόγραμμα σχεδιασμού γευμάτων τους. Οι πλήρεις διατροφικές αναλύσεις των συστατικών είναι διαθέσιμες ανά πάσα στιγμή και οι χρήστες μπορούν να προσθέσουν στοιχεία στη λίστα αγορών τους στο Samsung Food και στη συνέχεια να την στείλουν σε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα όπου κάνουν τις αγορές τους.

Με το συνδεδεμένο μαγείρεμα, η απρόσκοπτη συνδεσιμότητα που προσφέρει το Samsung Food επιτρέπει στους χρήστες να ρυθμίζουν χρονοδιακόπτες, να προθερμαίνουν το φούρνο και να στέλνουν τις ρυθμίσεις μαγειρέματος των συνταγών κατευθείαν στις συσκευές τους, μέσω των καθοδηγούμενων λειτουργιών μαγειρέματος βήμα προς βήμα, όλα από τις φορητές συσκευές τους. Ξεκινώντας με τον φούρνο Bespoke, η Samsung Electronics σχεδιάζει να συνδέσει πολλές συσκευές - συμπεριλαμβανομένων των επαγωγικών εστιών Bespoke και των φούρνων μικροκυμάτων Bespoke - με το Samsung Food μέχρι το τέλος του έτους για να κάνει τη ζωή των χρηστών στην κουζίνα ακόμη πιο άνετη.

Μέσω των λειτουργιών κοινωνικοποίησης, οι χρήστες μπορούν να μοιράζονται τα αγαπημένα τους πιάτα με την κοινότητα, να δημιουργούν και να δημοσιεύουν τις δικές τους συνταγές και να ακολουθούν τους αγαπημένους τους δημιουργούς περιεχομένου που αφορά στο φαγητό.

samsung-food-1.jpg

Από την ενσωμάτωση του Samsung Health μέχρι το Vision AI: Οι επερχόμενες λειτουργίες για το Samsung Food

Πέρα από τις δυνατότητες του Samsung Food που είναι διαθέσιμες κατά το λανσάρισμα, η Samsung θα συνεχίσει να προσθέτει νέες λειτουργίες και υπηρεσίες στην εφαρμογή για μια ακόμη πιο απρόσκοπτη και ολοκληρωμένη προσωπική εμπειρία φαγητού.

Μέχρι το τέλος του έτους, το Samsung Health σε συνεργασία με το Samsung Food θα παρέχει βελτιστοποιημένες λύσεις για τη διαχείριση της φυσικής κατάστασής του, συμπεριλαμβανομένων εξατομικευμένων συστάσεων γευμάτων με βάση δεδομένα όπως ο ΔΜΣ, η σύνθεση του σώματος και η κατανάλωση θερμίδων. Με αυτό τον τρόπο οι χρήστες θα μπορούν να επιτύχουν τους στόχους φυσικής κατάστασης, διατηρώντας παράλληλα μια ισορροπημένη διατροφή.

Η τεχνολογία Vision AI, η οποία έχει προγραμματιστεί να εφαρμοστεί το 2024, θα επιτρέπει στο Samsung Food να αναγνωρίζει τα τρόφιμα και τα γεύματα που φωτογραφίζονται μέσω κάμερας και να παρέχει λεπτομέρειες σχετικά με αυτά, συμπεριλαμβανομένων των διατροφικών πληροφοριών. Αναλύοντας τα είδη διατροφής, η εφαρμογή μπορεί να προτείνει τις καλύτερες συνταγές, να αποθηκεύσει αυτές τις συνταγές στη συλλογή του χρήστη και να προσθέσει τα απαιτούμενα συστατικά σε μια λίστα αγορών, όλα αυτά με το πάτημα ενός κουμπιού.

Ως μέρος της διαρκώς αυξανόμενης οικογένειας υπηρεσιών της Samsung, το Samsung Food αποτελεί το επόμενο βήμα στην ολοκληρωμένη και ταυτόχρονα εξαιρετικά εξατομικευμένη εμπειρία που μπορούν να απολαμβάνουν οι πελάτες της Samsung στο σπίτι τους. Το Samsung Food προσπαθεί να διευρύνει όσο δυνατόν περισσότερο την ευκολία του χρήστη με μια έξυπνη, συνδεδεμένη κουζίνα οικιακών συσκευών Samsung και θα συνεχίσει να ενημερώνεται με νέα χαρακτηριστικά μετά την επίσημη κυκλοφορία του. 

Για τη λήψη του Samsung Food σε οποιαδήποτε πλατφόρμα smartphone, επισκεφθείτε τοhttps://get.samsungfood.com/download.

Loading