Θα δούμε σύντομα ένα Apple Ring;

Εδώ και καιρό κυκλοφορούν φήμες για είσοδο ακόμα και της Apple στον χώρο των έξυπνων δαχτυλιδιών, κυρίως λόγω μερικών πατεντών που έχει κατοχυρώσει η εταιρεία. Ωστόσο, σε ένα πρόσφατο ενημερωτικό δελτίο Power On από τον Mark Gurman του Bloomberg, φαίνεται ότι το έξυπνο δαχτυλίδι της Apple παραμένει απλώς μια ιδέα, καθώς η εταιρεία δεν εργάζεται ενεργά πάνω στη συγκεκριμένη συσκευή. Ωστόσο, ακόμα και με την πιθανότητα να δούμε στο μέλλον ένα Apple Ring, η εταιρεία έχει ένα πλεονέκτημα στα χέρια της που θα μπορούσε να κάνει την αναμονή να αξίζει πραγματικά.

Αυτό το πλεονέκτημα δεν είναι άλλο από την κυριαρχία της εταιρείας στον τομέα των wearables με το Apple Watch. Από το 2015 μέχρι σήμερα, η Apple έχει καταφέρει να πείσει εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο να προμηθευτούν κάποιο από τα έξυπνα ρολόγια της, τα οποία σταδιακά έχουν αποκτήσει πολλές δυνατότητες παρακολούθησης της σωματικής δραστηριότητας. Από την απλή μέτρηση του καρδιακού παλμού και του οξυγόνου στο αίμα, μέχρι τη δυνατότητα εκτέλεσης ηλεκτροκαρδιογραφήματος, τα Apple Watch έχουν αποδειχθεί μέσα στα χρόνια ιδιαίτερα χρήσιμα και σε αρκετές περιπτώσεις έχουν σώσει ζωές.

Αν αναρωτιέστε πως αυτή η κυριαρχία μπορεί να γίνει πλεονέκτημα, σκεφτείτε το εξής: ένας χρήστης Apple Watch έχει πλέον συγκεντρωμένα στην εφαρμογή Health μεγάλο όγκο δεδομένων που αφορούν την υγεία του σε βάθος χρόνου. Επομένως, μια ενδεχόμενη κυκλοφορία ενός Apple Ring θα έδινε άμεσα στη νέα συσκευή τη δυνατότητα πρόσβασης σε ένα ήδη πλούσιο ιστορικό δεδομένων για τον εκάστοτε χρήστη και ταυτόχρονα θα έλυνε το ζήτημα της συνεχούς παρακολούθησης της υγείας, χωρίς καν το διάλειμμα που χρειάζεται το Apple Watch για να φορτίσει.

Σε ένα υποθετικό σενάριο, ο χρήστης που έχει στην κατοχή και το Apple Watch και το μελλοντικό Apple Ring, θα μπορεί πρακτικά με το δεύτερο να παρακολουθεί διαρκώς την υγεία του μιας και θεωρητικά θα ενσωματώνει τις ίδιες δυνατότητες με το ρολόι. Εξάλλου, είναι σαφέστατα πιο πρακτικό για τον μέσο άνθρωπο να φορά δαχτυλίδι παρά ρολόι καθόλη τη διάρκεια της ημέρας. Φυσικά, όταν απαιτείται φόρτιση του Apple Ring, η παρακολούθηση θα συνεχίζεται από το Apple Watch.

Προφανώς η όλη κουβέντα γίνεται σε υποθετική βάση, παρόλα αυτά, με δεδομένη την άφιξη του Samsung Galaxy Ring και το ενδιαφέρον που έχουν εκφράσει αρκετές εταιρείες (βλ. HONOR) για τέτοιου είδους προϊόντα, θα μας έκανε μεγάλη έκπληξη αν δεν βλέπαμε ένα Apple Ring στο κοντινό μέλλον.

Loading