up_icon
HP Printers Peripherals

Τί πρέπει να γνωρίζεις για την αναγόμωση μελανιών εκτυπωτή HP

25 Απριλίου 2019 Yannis Elpidis

Τί πρέπει να γνωρίζεις για την αναγόμωση μελανιών εκτυπωτή HP

Υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στην εκ νέου χρήση των δοχείων και στην ανακύκλωσή/αναγόμωση τους. Πολλές εταιρείες που ανακατασκευάζουν δοχεία μελανιών υποστηρίζουν ότι η εκ νέου χρήση των δοχείων είναι οικονομικότερη λύση ή χρησιμοποπιούν το επιχείρημα πως αποτελεί μία λύση φιλικότερη προς το περιβάλλον ωστόσο τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι.

27x σπατάλη χαρτιού

Σύμφωνα με μελέτη αξιολόγησης του κύκλου ζωής που έγινε από τη Four Elements Consulting στην οποία και συγκρίθηκαν τα αυθεντικά δοχεία μαύρου γραφίτη HP 80A και 83A με ένα δείγμα εναλλακτικών ανακατασκευασμένων προϊόντων σε οκτώ κατηγορίες περιβαλλοντικών επιπτώσεων, βρέθηκε πως τα ανακατασκευασμένα δοχεία γραφίτη μπορεί να οδηγήσουν σε αύξηση της κατανάλωσης χαρτιού έως και 27 φορές σε σύγκριση με τα αυθεντικά δοχεία γραφίτη HP, λόγω των αυξημένων επανεκτυπώσεων (2).

Το χαρτί είναι η βασική πηγή των περιβαλλοντικών επιπτώσεων της εκτύπωσης και η ποιότητα των εκτυπώσεων παίζει εξαιρετικά σημαντικό ρόλο στην κατανάλωση χαρτιού. Η χρήση αυθεντικών δοχείων γραφίτη HP οδηγεί σε μειωμένη σπατάλη χαρτιού, καθώς μειώνει την ανάγκη επανεκτύπωσης.

Περιβαλλοντικές επιπτώσεις

Η αναγόμωση μπορεί να οδηγήσει στην παραγωγή αποβλήτων και στην εξάντληση των φυσικών πόρων.

  • Ακόμα κι αν επιστρέψετε ένα άδειο δοχείο μελάνης σε μια εταιρεία ανακατασκευής, δεν είναι πάντα βέβαιο ότι το δοχείο αυτό δεν θα καταλήξει στο τέλος στη χωματερή (1).
  • Οι περισσότερες εταιρείες ανακατασκευής που ερωτήθηκαν σε σχετική έρευνα, δεν καταφέρνουν να συλλέξουν τα προϊόντα τους (1).
  • Τα ανακατασκευασμένα δοχεία γραφίτη έχουν 42% μεγαλύτερο αποτύπωμα άνθρακα σε σχέση με τα αυθεντικά δοχεία γραφίτη HP (2).
  • Τα αυθεντικά δοχεία HP που ανακυκλώνονται μέσω του προγράμματος HP Planet Partners δεν αναπληρώνονται, δεν μεταπωλούνται και δεν καταλήγουν ποτέ σε χωματερή.

Η ανακατασκευή μπορεί να επηρεάσει τις προδιαγραφές που σχετίζονται με τα οικολογικά σήματα

  • Τα αυθεντικά δοχεία HP, τα οποία ελέγχονται σε συνδυασμό με τους εκτυπωτές HP και το χαρτί HP, πληρούν τα κριτήρια ποιότητας αέρα εσωτερικού χώρου που προβλέπουν συγκεκριμένα οικολογικά σήματα, όπως το Blue Angel και το EPEAT.

Η HP δημιουργεί νέα προϊόντα από ανακυκλωμένα υλικά και περιορίζει τη σπατάλη

  • Η διαδικασία ανακύκλωσης κλειστού κύκλου της HP αξιοποιεί τα πλαστικά υλικά των ανακυκλωμένων δοχείων HP για την κατασκευή νέων αυθεντικών δοχείων μελάνης και γραφίτη ΗΡ. Η ανακατασκευή σπάνια εμποδίζει την κατάληξη των δοχείων στη χωματερή (5),(6).

HP - ολιστικά προγράμματα βιωσιμότητας

  • Η HP έχει αναγνωριστεί ως κορυφαία εταιρεία παγκοσμίως για τις δράσεις και τις στρατηγικές της για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, μετρώντας και κοινοποιώντας τόσο το αποτύπωμα άνθρακα και νερού των διαδικασιών της, όσο και τα αντίστοιχα αποτυπώματα της προμηθευτικής αλυσίδας της (7).
  • Η HP περιλαμβάνεται στη λίστα The Climate "A" της αναφοράς Global Climate Change της CDP για δέκα συνεχόμενα χρόνια (8).

(1). Μελέτη ανακύκλωσης αναλώσιμων της InfoTrends για τη Δυτική Ευρώπη, 2016. Τα ευρήματα βασίζονται στα μέσα αποτελέσματα που προέκυψαν από τις συνεντεύξεις 7 προμηθευτών ανακατασκευασμένων δοχείων, 6 μεταπωλητών και 1 διανομέα.
(2). Μελέτη αξιολόγησης κύκλου ζωής που έγινε από τη Four Elements Consulting το 2016, η οποία σύγκρινε τα αυθεντικά δοχεία μαύρου γραφίτη HP 80A και 83A με ένα δείγμα εναλλακτικών ανακατασκευασμένων προϊόντων σε οκτώ κατηγορίες περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Η μελέτη αξιολόγησης κύκλου ζωής κάνει χρήση δεδομένων από μια μελέτη της SpencerLab του 2016 και έκανε σύγκριση των αυθεντικών δοχείων γραφίτη HP LaserJet με έξι άλλες μάρκες δοχείων γραφίτη που πωλούνται στην περιοχή EMEA.
(3). Τα κριτήρια Blue Angel της ομοσπονδιακής υπηρεσίας περιβάλλοντος της Γερμανίας ίσχυαν από το 2007 έως το τέλος του Δεκεμβρίου του 2013 για εκτυπωτές, αντιγραφικά και πολυλειτουργικές συσκευές (RAL-UZ 122). Από τον Ιανουάριο του 2013, ισχύει το RAL-UZ 171, το οποίο περιλαμβάνει μια νέα ενδεικτική τιμή σχετικά με τον αριθμό των σωματιδίων για τους εκτυπωτές laser που συμπληρώνει την καθιερωμένη ενδεικτική τιμή για τη λεπτόκοκκη σκόνη βάσει βάρους που όριζε το Blue Angel.
(4). Εργαλείο περιβαλλοντικής αξιολόγησης ηλεκτρονικών προϊόντων (EPEAT), διαχειριζόμενο από το Green Electronics Council του International Sustainability Development Foundation (ISDF). Για τα συστήματα εκτύπωσης εφαρμόζεται το πρότυπο IEEE Standard for Environmental Assessment of Imaging Equipment (IEEE Std 1680.2-2012).
(5). Το 80% των αυθεντικών δοχείων μελάνης HP περιέχουν ανακυκλωμένο υλικό σε ποσοστό 45-70%. Το 100% των αυθεντικών δοχείων γραφίτη HP περιέχουν ανακυκλωμένο υλικό σε ποσοστό 10-33%.
(6). Για περισσότερες λεπτομέρειες, ανατρέξτε στην αναφορά βιωσιμότητας της ΗΡ στη διεύθυνση hp.com/sustainability.
(7). Με βάση τον έλεγχο των αναφορών για την εταιρική βιωσιμότητα (εφόσον υπάρχουν) πέντε διαφορετικών εταιρειών ανακατασκευής δοχείων, από τις οποίες καμία δεν παραθέτει τα παγκόσμια πρότυπα αναφοράς ως βάση για την αναφορά της.
(8). Για να δείτε την αναλυτική λίστα The Climate "A" για το 2015, επισκεφτείτε τη διεύθυνση https://b8f65cb373b1b7b15feb-c70d8ead6ced550b4d987d7c03fcdd1d.ssl.cf3.rackcdn.com/ cms/reports/documents/000/001/228/original/CDP_Climate_Change_Report_2016.pdf?1485276095.

Yannis Elpidis

Είμαι ένας λάτρης της τεχνολογίας και του διαδικτύου. Γνώρισα τον πρώτο μου υπολογιστή στα μέσα της δεκαετίας του '80 και ήταν "love at first sight" που λένε και στο χωριό μου. Θα με βρείτε καθημερινά στη "Darkpony Digital".

Αγαπημένο μότο:
 "There are 10 kinds of people, those who understand binary and those who don't."

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΣΧΟΛΙΑ
read more

Νέα γενιά εκτυπωτών Canon PIXMA MegaTank

17 Νοεμβρίου 2022 Techgear Team

Η Canon ανακοινώνει την επέκταση της σειράς MegaTank, με τέσσερις νέους εκτυπωτές επαναγεμιζόμενων δεξαμενών μελανιού, υψηλής ταχύτητας και ποιότητας, πού είναι ιδανικοί για οικογένειες οι οποίες θέλουν να ...

Υποδεχτείτε τη νέα σχολική χρονιά με την Canon

13 Σεπτεμβρίου 2022 Techgear Team

Η έναρξη μιας νέας σχολικής χρονιάς μπορεί να είναι ταυτόχρονα χαοτική, αγχωτική και συναρπαστική. Ίσως είναι δύσκολο να έχεις τον απόλυτο έλεγχο, πόσο μάλλον να βρεις το χρόνο να διατηρήσεις ανεξίτηλες τις ...

H Canon παρουσιάζει τον εκτυπωτή MAXIFY GX5050

26 Φεβρουαρίου 2022 Techgear Team

Η Canon ανακοινώνει την τελευταία προσθήκη στη σειρά εκτυπωτών MAXIFY GX, τον MAXIFY GX5050. Σχεδιασμένος για μικρά έως μεσαίου μεγέθους γραφεία και χώρους εργασίας, ο εκτυπωτής μίας λειτουργίας MAXIFY GX5050 ...

Canon PIXMA TS3450: Νέος οικιακός εκτυπωτής από την εταιρεία

06 Δεκεμβρίου 2020 Vangelis Kompos

Η Canon ανακοινώνει τον εκτυπωτή της σειράς PIXMA TS3450, την τελευταία λέξη της σειράς PIXMA TS της Canon για εισαγωγικούς (entry-level) εκτυπωτές inkjet. Ικανός να διαχειρίζεται τις καθημερινές ανάγκες ...

Canon PIXMA TS7450: Ένας ευέλικτος οικιακός εκτυπωτής για εργασία και ψυχαγωγία

30 Οκτωβρίου 2020 Techgear Team

Η Canon ανακοινώνει την κυκλοφορία του εκτυπωτή της σειράς Canon PIXMA TS7450, ενός οικιακού εκτυπωτή μέσης κατηγορίας, 3-σε-1, με τέσσερις έγχρωμες κασέτες μελάνης FINE και αυτόματο τροφοδότη εγγράφων (ADF), ...

Canon PIXMA PRO-200: Νέος φωτογραφικός εκτυπωτής A3+

26 Οκτωβρίου 2020 Vangelis Kompos

Η Canon ανακοινώνει τον PIXMA PRO-200, έναν γρήγορο, ελαφρύ και συμπαγή έγχρωμο εκτυπωτή A3+, ιδανικό για τους λάτρεις της φωτογραφίας, που πραγματοποιούν τα πρώτα τους βήματα στον κόσμο της εκτύπωσης ...

Canon imagePROGRAF Pro-300: Ιδανικός για ημι-επαγγελματίες και επίδοξους φωτογράφους

13 Ιουλίου 2020 Yannis Elpidis

Η Canon παρουσιάζει τον imagePROGRAF PRO-300, έναν εκτυπωτή A3+ που διαθέτει όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της βραβευμένης σειράς imagePROGRAF PRO – ιδανικό για ημι-επαγγελματίες και επίδοξους φωτογράφους, ...

Canon SELPHY SQUARE QX10: Υψηλής ποιότητας εκτύπωση φωτογραφιών, οπουδήποτε και οποτεδήποτε

14 Φεβρουαρίου 2020 Techgear Team

Η Canon ανακοινώνει την κυκλοφορία του Canon SELPHY SQUARE QX10, της τελευταίας προσθήκης στη δημοφιλή σειρά compact φωτογραφικών εκτυπωτών SELPHY, καθώς και το πακέτο τετράγωνων φωτογραφικών χαρτιών Canon ...

Λίγα λόγια για τους θερμικούς εκτυπωτές ετικέτας/απόδειξης

27 Νοεμβρίου 2018 Techgear Team

Υπάρχουν δύο τύποι θερμικών εκτυπωτών: Οι θερμικοί εκτυπωτές Direct και οι εκτυπωτές θερμικής μεταφοράς Transfer. Οι εκτυπωτές Direct χρησιμοποιούν τη θερμότητα της κεφαλής πάνω στο θερμικό υλικό για να ...

HP LaserJet MFP M433a και M436: Νέες προσιτές σειρές εκτυπωτών υψηλής ποιότητας και απόδοσης

14 Αυγούστου 2018 Yannis Elpidis

[Δ.Τ.] Η HP ανακοίνωσε την επέκταση της δημοφιλούς σειράς LaserJet σε Ευρώπη, Ασία και Αφρική με τους HP LaserJet MFP M433a και M436. Σχεδιασμένοι για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, η αξιόπιστη απόδοση αυτών...

Loader
please wait
techgear_icon