Το μεγαλύτερο πρόβλημα με το Android OS εξακολουθεί να χειροτερεύει ολοένα και περισσότερο

Μετά από αρκετούς μήνες η Google αποκαλύπτει στοιχεία για τη διανομή των εκδόσεων του mobile λειτουργικού συστήματος Android, το οποίο υπενθυμίζουμε ότι χρησιμοποιείται σε περισσότερες από 2.5 δισεκατομμύρια συσκευές σε όλο τον κόσμο.

Τα πράγματα αντί να καλυτερεύουν, φαίνεται ότι πηγαίνουν προς το χειρότερο για τον περίφημο κατακερματισμό των διανομών του Android OS. Όσο και να προσπαθεί η Google και οι συνεργάτες της, αποδεικνύεται ότι δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να ακολουθήσουν τον ρυθμό των αναβαθμίσεων.

Είναι πραγματικά εντυπωσιακό ότι έχουμε μπει για τα καλά στην εποχή του Android Q, με τη διανομή της 3ης beta έκδοσης, και σε περίπου 3-4 μήνες θα κυκλοφορήσει η τελική έκδοση του, αλλά η αμέσως προηγούμενη έκδοση, το Android 9 Pie, χρησιμοποιείται μόνο από το 10.4% των συσκευών παγκοσμίως!

Κυρίαρχο παραμένει το προπέρσινο Android 8.0/8.1 Oreo με ποσοστό σχεδόν 28% για να ακολουθήσουν το Android 7.0/7.1 Nougat με σχεδόν 19%, το Android 6.0 Marshmallow με 16.9% και το Android 5.0/5.1 Lollipop με 14.5%. Βλέπουμε, λοιπόν, ότι το Android 9 Pie μετά από περίπου 8 μήνες στην αγορά βρίσκεται μόλις στην 5η θέση των εκδόσεων που "τρέχουν" αυτή τη στιγμή στις Android συσκευές.

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι αν θέλουμε να έχουμε στα χέρια μας την πιο σύγχρονη έκδοση του Android OS, τότε θα πρέπει είτε να αλλάζουμε smartphone κάθε χρόνο, είτε να προτιμήσουμε συσκευή του προγράμματος Android One είτε κάποιο Pixel smartphone.

[Android]

Loading