Apple Pencil: Επίσημα η τρίτη γενιά της γραφίδας με την χαμηλότερη τιμή

Ο Mark Gurman δικαιώθηκε για άλλη μια φορά στις προβλέψεις του, καθώς πριν από λίγη ώρα η Apple ανακοίνωσε επίσημα τη νέα γενιά της γραφίδας Apple Pencil, η οποία θα κυκλοφορήσει το Νοέμβριο σε χαμηλότερη τιμή από τα προηγούμενα δύο μοντέλα, αλλά με ορισμένες εκπτώσεις στις δυνατότητες της.

apple-pencil-2.jpg

Συγκεκριμένα, το νέο Apple Pencil έρχεται με παρόμοιο σχεδιασμό και matte φινίρισμα, αλλά και υποδοχή USB-C που κρύβεται στο επάνω συρόμενο τμήμα του απ’ όπου γίνεται η φόρτιση και η σύζευξη μέσω καλωδίου USB-C. Όταν προσκολληθεί μαγνητικά στο πλάι ενός iPad (σ.σ. συμβατό με όλα τα μοντέλα που διαθέτουν υποδοχή USB-C) εισέρχεται σε sleep mode για να εξοικονομείται μπαταρία, ενώ υποστηρίζει την λειτουργία hover στα τελευταία μοντέλα iPad Pro και προσφέρει την ίδια ευαισθησία και απόκριση με τις προηγούμενες γενιές.

apple-pencil-1.jpg

Αυτά που λείπουν από το νέο Apple Pencil είναι η ευαισθησία στην πίεση, η ασύρματη φόρτιση και σύζευξη, καθώς και η λειτουργία double tap για τις εναλλαγές των εργαλείων. Η τιμή ορίστηκε στα $79, ενώ η πρώτη γενιά κοστίζει $99 και η δεύτερη γενιά $129.

[Apple]

Loading