Αυτό το κουτάλι ξεγελά το μυαλό για να μην τρως αλάτι!

Ένα ηλεκτρικό κουτάλι αλατιού κάνει θραύση στην Ιαπωνία. Το κουτάλι έχει σχεδιαστεί για να διοχετεύει ασθενή ηλεκτρικά ρεύματα μέσω της άκρης της συσκευής σε συμπυκνωμένα μόρια ιόντων νατρίου που βρίσκονται στη γλώσσα. Αυτό επιτρέπει στο φαγητό που καταναλώνεται με το κουτάλι να έχει πιο αλμυρή γεύση χωρίς να χρειάζεται να του προστεθεί στην πραγματικότητα περισσότερο αλάτι.

Ο στόχος, όπως φαίνεται, είναι να βοηθήσει στη μείωση της πρόσληψης νατρίου για τους ανθρώπους που αγωνίζονται να μειώσουν τη δική τους. Λαμβάνοντας υπόψη τις διάφορες παθήσεις, όπως οι καρδιακές, με τις οποίες έχει συνδεθεί η υπερβολική πρόσληψη νατρίου, δεν είναι καθόλου περίεργο να βλέπουμε τους ερευνητές να αναζητούν νέους τρόπους αντιμετώπισης του προβλήματος.

Το ηλεκτρικό κουτάλι «αλατιού» κατασκευάζεται και πωλείται από την ιαπωνική εταιρεία Kirin. Η εταιρεία αναφέρει ότι το κουτάλι μπορεί να προσαρμοστεί μεταξύ τεσσάρων διαφορετικών επιπέδων έντασης για να παρέχει στους χρήστες την αλμυρή γεύση που επιθυμούν. Το κουτάλι αναπτύχθηκε μαζί με τον καθηγητή Homei Miyashita του Πανεπιστημίου Meiji.

Ο Miyashita έχει εργαστεί στο παρελθόν πάνω σε ένα πρωτότυπο ζευγάρι ηλεκτρικών ξυλάκια που μπορούν να αξιοποιήσουν τα ίδια ρεύματα και κέρδισε πέρυσι το βραβείο Ig Nobel Nutrition. Το κουτάλι σχεδιάστηκε για να βοηθήσει τους ανθρώπους να μειώσουν το αλάτι χωρίς να χρειάζεται να καταφεύγουν σε «άγευστο» φαγητό, ένα ζήτημα που έρευνες έχουν υποστηρίξει ότι συμβαίνει συχνά όταν το επίπεδο του αλατιού που χρησιμοποιείται στα τρόφιμα είναι χαμηλότερο από αυτό που έχει συνηθίσει ο ασθενής.

Δεν έχει γίνει γνωστό αν θα κυκλοφορήσει στις δυτικές αγορές, καθώς για την ώραείναι διαθέσιμο μόνο στην Ιαπωνία.

[via]

Loading