Canon EOS C400: Νέα κάμερα με βάση RF και φακό Cine Servo

Η Canon επεκτείνει τη σειρά των προϊόντων της με τη μηχανή EOS C400 που διαθέτει βάση RF, καθώς και με τον φακό CN7x17 KAS T, ο οποίος σχεδιάστηκε με στόχο την αναβάθμιση των παραγωγών μεγάλης κλίμακας σε νέα επίπεδα.

Ανταποκρινόμενη στις εξελισσόμενες ανάγκες της αγοράς και σχεδιασμένη με γνώμονα την ευελιξία, η EOS C400 προσφέρει μια ολοκληρωμένη λύση, προσαρμοσμένη ώστε να μπορεί να υποστηρίξει ένα ευρύ φάσμα διαφορετικών παραγωγών, από ανεξάρτητο σινεμά, ντοκιμαντέρ και ζωντανές και εικονικές μεταδόσεις έως ηλεκτρονική συλλογή ειδήσεων. 

Η EOS C400 είναι η πρώτη κάμερα Cinema EOS υψηλών προδιαγραφών με βάση RF, εγκαινιάζοντας μια νέα, πρωτοποριακή εποχή για τα προϊόντα της Canon, ιδιαίτερα στα πλαίσια του Συστήματος EOS R. Με compact μέγεθος αλλά τεράστιες δυνατότητες, ο πρωτοποριακός σχεδιασμός της ενσωματώνει σε ένα ευέλικτο, τετραγωνισμένο σώμα προηγμένα χαρακτηριστικά και προδιαγραφές που συνήθως συναντώνται σε μεγαλύτερες κάμερες, δίνοντας προτεραιότητα στην ευκολία χρήσης και στη λειτουργικότητα, αλλά χωρίς συμβιβασμούς στις δυνατότητες. Επιπλέον, τα χαρακτηριστικά συνδεσιμότητας που ενσωματώνει, όπως η διασύνδεση genlock, η είσοδος επιστροφής και το τερματικό φακού 12 ακίδων, υποστηρίζουν ζωντανές παραγωγές με πολλές κάμερες.

Αισθητήρας BSI και τριπλό ISO

Η EOS C400 διαθέτει υπερσύγχρονο πολυστρωματικό αισθητήρα CMOS 6K full frame, οπίσθιου φωτισμού (BSI), με δυναμικό εύρος 16 στοπ. Αυτή η τεχνολογία βελτιώνει την αποδοτικότητα σύλληψης του φωτός και συμβάλλει στην αύξηση της ταχύτητας ανάγνωσης των σημάτων, εξασφαλίζοντας κορυφαία ποιότητα εικόνας.

Η μηχανή ορίζει νέα πρότυπα με την τεχνολογία τριπλού βασικού ISO της Canon, η οποία δημιουργήθηκε για βέλτιστες επιδόσεις σε περιβάλλοντα με χαμηλό επίπεδο φωτισμού και παρέχει οπτικά αποτελέσματα υψηλής καθαρότητας. Με επίπεδα βασικού ISO 800, 3.200 και 12.800 κατά τη λήψη σε Canon Log 2 ή 3, οι χρήστες έχουν μεγαλύτερη ευελιξία όταν εργάζονται σε δύσκολες συνθήκες φωτισμού. 

Για να γίνει η διαδικασία λήψης πολύ πιο εύκολη, μια αυτόματη λειτουργία εναλλαγής αναγνωρίζει τον φωτισμό περιβάλλοντος και προσαρμόζει ανάλογα το επίπεδο βασικού ISO, βελτιώνοντας τη συνολική εμπειρία του χρήστη. 

Βάση RF 

Χάρη στην υποστήριξη της τεχνολογίας βάσης RF της Canon, η EOS C400 συνεργάζεται απρόσκοπτα με μια ευρεία γκάμα φακών RF – σταθερών, ζουμ, υβριδικών, κινηματογραφικών και VR. Για πρόσθετη ευελιξία χωρίς να απαιτούνται αξεσουάρ τρίτων κατασκευαστών, η μηχανή υποστηρίζει επίσης προαιρετικά τη χρήση διάφορων προσαρμογέων βάσης EF-EOS R της Canon, καθώς και τον νέο προσαρμογέα βάσης PL-RF. Επιπλέον, η κάμερα έχει βελτιωμένες δυνατότητες metadata και επιλογές συνδεσιμότητας που διευκολύνουν την καταγραφή δεδομένων καρέ-καρέ σε πραγματικό χρόνο, ενισχύοντας τις ροές εργασίας παραγωγών VFX και εικονικής πραγματικότητας.

Dual Pixel CMOS AF II 

Η Canon εισάγει πλέον την τεχνολογία Dual Pixel CMOS AF II στο σύστημα Cinema EOS, παρέχοντας στους κινηματογραφιστές βελτιωμένες δυνατότητες αυτόματης εστίασης. Με πλήρη κάλυψη 100% στο επίπεδο του αισθητήρα, η τεχνολογία Dual Pixel CMOS AF II προσφέρει μεγάλη ταχύτητα και ακρίβεια, αναβαθμίζοντας την ευκρίνεια και την αξιοπιστία κατά την κινηματογράφηση και δίνοντάς σας τη σιγουριά ότι δεν πρόκειται να χάσετε καμία λήψη. 

Αυτό το σύστημα προσφέρει επίσης πρόσθετα οφέλη, όπως παρακολούθηση προσώπου/ματιών/σώματος και εντοπισμό και παρακολούθηση ζώων, τα οποία είναι ιδιαίτερα χρήσιμα όταν εργάζεστε μόνοι σε περιβάλλοντα με γρήγορους ρυθμούς. 

Μορφές εγγραφής

Χάρη στις περισσότερες επιλογές εσωτερικών μορφών εγγραφής, οι χρήστες μπορούν τώρα να προσαρμόσουν τη μορφή εγγραφής ώστε να καλύπτει επακριβώς τις ανάγκες τους. Στις επιλογές περιλαμβάνονται οι παραμετροποιήσιμες μορφές 12bit Cinema RAW Light LT/ ST/ HQ της Canon, η αξιόπιστη μορφή 4:2:2 10bit XF-AVC και οι ολοκαίνουργιες μορφές XF-AVC S και XF-HEVC S που βασίζονται στο πρότυπο MP4, καλύπτοντας πληθώρα επαγγελματικών απαιτήσεων. Όλες αυτές οι μορφές διευκολύνουν την ενσωμάτωση σε ροές κινηματογράφησης υψηλής λεπτομέρειας, με επαγγελματική υποστήριξη ονομάτων αρχείων και metadata.

Compact σχεδίαση

Οι χρήστες που είναι εξοικειωμένοι με την EOS C500 Mark II θα εκτιμήσουν την αναγνωρίσιμη σχεδίαση της EOS C400, η οποία αν και έχει τώρα ακόμη πιο compact μορφή, συνεχίζει να προσφέρει εκτεταμένη γκάμα επιλογών συνδεσιμότητας. Αυτό επιτρέπει στους χειριστές να έχουν πρόσβαση σε όλα τα χαρακτηριστικά που συνήθως συναντώνται σε κάμερες παραγωγής μεγαλύτερης κλίμακας, χωρίς όμως το πρόσθετο μέγεθος και βάρος ή την ανάγκη σύνδεσης πρόσθετων μονάδων. 

Η νέα compact σχεδίαση και τα βελτιωμένα αξεσουάρ, όπως το ευέλικτο στήριγμα LCD, η προηγμένη επάνω λαβή και η βελτιωμένη χειρολαβή, προσφέρουν συμβατότητα με διάφορα στυλ λήψης, είτε κρατώντας τη μηχανή στο χέρι είτε τοποθετώντας την στον ώμο ή σε gimbal ή drone.

Παρουσίαση του νέου φακού Cine Servo

Ο ολοκαίνουργιος CN7x17 KAS T, ο οποίος διατίθεται με βάση RF ή PL, ανήκει στη σειρά φακών Cine Servo της Canon. Αποτελεί εξέλιξη του προηγούμενου φακού CN7x, αλλά με βελτιώσεις σχεδιασμένες ώστε να ενισχύουν τις λειτουργικές επιδόσεις και να διευρύνουν τη συμβατότητα με ροές εργασίας VFX και εικονικής πραγματικότητας.

Με μεγάλο οπτικό ζουμ 7x και εστιακή απόσταση 17-120mm, ο φακός είναι κατάλληλος για μεταδόσεις ζωντανών αθλητικών διοργανώσεων και ειδήσεων, ντοκιμαντέρ, κινηματογραφικό υλικό, απομακρυσμένες λήψεις και παραγωγές εικονικής πραγματικότητας. Οι 11 λεπίδες της ίριδας παράγουν ελαφρά φλουταρισμένα φωτεινά σημεία και υπόβαθρα εκτός εστίασης με μεταξένια αίσθηση.

Ορισμένα από τα χαρακτηριστικά του που ξεχωρίζουν είναι η βελτιωμένη συνδεσιμότητα μεταξύ φακού και μηχανής, η οποία βελτιστοποιεί διαδικασίες όπως η διόρθωση της παραμόρφωσης που εισάγει ο φακός σε πραγματικό χρόνο, τα metadata φακού σε κάθε καρέ και οι ροές εργασίας παραγωγών εικονικής πραγματικότητας με ένα πρόσθετο για το εργαλείο Unreal Engine, προσαρμοσμένο ειδικά για την EOS C400. Η έκδοση του φακού με βάση PL υποστηρίζει τεχνολογία Cooke /iTM και ZEISS eXtended DataTM για τα metadata φακού και τη διόρθωση παραμόρφωσης/σκίασης1.

Χάρη στην υπερσύγχρονη, νέας γενιάς ψηφιακή μονάδα οδήγησης e-Xs V, ο CN7x17 KAS T προσφέρει προηγμένες λειτουργίες, όπως οπτική διόρθωση για τη μεταβολή της γωνίας θέασης κατά την αλλαγή της εστιακής απόστασης, ταχύτερο έλεγχο ίριδας και πρακτική διασύνδεση USB-C για τηλεχειρισμό και μεταφορά ρυθμίσεων χρήστη.

Ενημέρωση firmware για την EOS C300 Mark III

Η Canon παρουσιάζει επίσης μια δωρεάν ενημέρωση firmware για την EOS C300 Mark III που προσθέτει νέες μορφές Cinema RAW Light 12bit –LT (Light), ST (Standard) και HQ (High Quality)– οι οποίες βελτιώνουν την ευελιξία των ροών εργασίας και παρέχουν περισσότερες επιλογές επεξεργασίας μετά τη λήψη. Θα είναι επίσης διαθέσιμη μια λειτουργία Αυτόματου ISO για απρόσκοπτη εναλλαγή μεταξύ δυναμικών συνθηκών φωτισμού σε συνεχή λήψη. 

Η Canon παρουσιάζει επίσης σήμερα τον RF 35mm F1.4L VCM, τον πρώτο υβριδικό φακό στο είδος του, ο οποίος είναι σχεδιασμένος για την καταγραφή φωτογραφιών και βίντεο, καθώς και το νέο Speedlite EL-10 για την αναβάθμιση των λήψεων πορτραίτου με ελεγχόμενο φωτισμό.

Loading