Το Chrome OS θα αποτύχει, λέει ο ιδρυτής του Gmail!

Μόλις πριν μερικές ημέρες παρουσιάστηκε το cloud-based λειτουργικό σύστημα Chrome OS, αλλά ήδη αμφιβητείται η πιθανότητα επιτυχίας του από τον δημιουργό του Gmail, Paul Buchheit, ο οποίος όμως έχει αποχωρήσει από τη Google και έχει επενδύσει στο Facebook, ταυτόχρονα με την ίδρυση του Friendfeed.

Για την ακρίβεια, ο Buchheit ανέφερε σε tweet πριν από λίγες ώρες ότι το “Chrome OS θα τερματιστεί μέσα στο επόμενο έτος ή θα ενσωματωθεί στο Android OS“, καθώς σε βάθος χρόνου θα ανταγωνίζονται μεταξύ τους, άσχετα εάν ο Eric Schmidt είχε δηλώσει ότι το”Chrome OS είναι για πληκτρολόγια και το Android OS για τις touchscreen“.

Ο Buchheit συνέχισε:

Το Chrome OS δεν μπορεί να προσφέρει κάτι που δεν το κάνει καλύτερα το Android OS (ίσως με λίγες εξαιρέσεις). Σκεφτόμουν, ‘δεν είναι τόσο προφανές;’, αλλά στη συνέχεια είδα όλο τον κόσμο να μιλά σοβαρά για το Chrome OS και τη Google να στέλνει netbooks για κάποιο λόγο

Μπορεί και να έχει δίκιο, καθώς ίσως μερικές αλλαγές στο Android OS θα μπορούσαν να το μετατρέψουν σε ένα πιο ευέλικτο λειτουργικό σύστημα για να χρησιμοποιείται και σε netbooks. Από την άλλη, το Chrome OS αποτελεί το όραμα της Google για το μέλλον των υπολογιστών γενικότερα, οπότε μοιάζει απίθανο να τα παρατήσει τόσο εύκολα.

Θα μπορούσαμε να υποθέσουμε ότι ο πρώην υπάλληλος βγάζει χολή για τον πρώην εργοδότη, αλλά ας μη γινόμαστε κακοί. Στο τέλος ο χρόνος θα δείξει ποιος είχε δίκιο.

[πηγή TechCrunch]

About Chris Elpidis

Σχόλια, κριτική, κοπλιμέντα, αφορισμοί, δωροδοκίες και ό,τι άλλο θέλετε στο @celpidis και στο Google+
This entry was posted in Google and tagged , , , , . Bookmark the permalink.