Creative Stage Air: Μια πολύ προσιτή ηχομπάρα για το γραφείο

Καλά τα ακουστικά, αλλά καμιά φορά δεν θες να έχει τίποτα επάνω στο κεφάλι σου ή στα αυτιά σου να σε βαραίνει. Παλαιότερα οι χρήστες στρεφόταν σε διατάξεις ηχείων ή φρόντιζαν να συνδέσουν τον υπολογιστή / παιχνιδοκονσόλα / τηλεόραση τους με το ηχοσύστημα τους, ωστόσο, τα τελευταία χρόνια έχει επικρατήσει η λύση της ηχομπάρας που συμμαζεύει αρκετά τον χώρο και θεωρητικά προσφέρει το ίδιο αποτέλεσμα.

Προφανώς, δεν είναι όλες οι ηχομπάρες το ίδιο και αυτό το καταλαβαίνει εύκολα κανείς από την τιμή τους. Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι δεν υπάρχουν επιλογές ακόμη και στην κατηγορία των €50. Μία από αυτές είναι το Creative Stage Air, το οποίο δοκιμάζουμε εδώ και αρκετές ημέρες και μπορέιτε να βρείτε στα καταστήματα σε τιμή €49.90 (εδώ και εδώ).

Πακέτο - Σχεδιασμός

Η συσκευασία του Creative Stage Air περιλαμβάνει την ηχομπάρα και δύο μάλλον πολύ κοντά καλώδια 3.5mm και microUSB. Κρατήστε το γεγονός ότι είναι κοντά, διότι για κάποιες χρήσεις της ίσως χρειαστεί να βασιστείτε σε δικά σας καλώδια.

Στο θέμα του design δεν περιμέναμε κάτι λιγότερο από την Creative, καθώς έχουμε μια όμορφη μαύρη μπάρα που μπορείς να στηρίξεις με δύο τρόπους, με γυαλιστερό πλαστικό κάλυμμα και ανθεκτικό μεταλλικό “φράχτη” μπροστά από τα ηχεία που περιλαμβάνει. Στο πίσω μέρος υπάρχουν οι υποδοχές microUSB για φόρτιση, USB για να συνδέσεις κάποιο flash drive και 3.5mm για σύνδεση με τηλεόραση, οθόνη κλπ. Στη δεξιά πλευρά υπάρχουν τέσσερα σκληρά κουμπιά για άνοιγμα, έλεγχο της έντασης και ενεργοποίηση του Bluetooth, τα οποία είναι η αλήθεια ότι είναι σχεδόν αδύνατο να τα πατήσεις εάν δεν κρατάς με το άλλο χέρι τη μπάρα.

Το συνολικό μέγεθος είναι αρκετά συμμαζεμένο με διαστάσεις 410 x 70 x 74mm και βάρος λιγότερο από 1kg, επομένως, μπορεί να μεταφερθεί πολύ εύκολα ακόμη και μέσα σε ένα κλασικό σακίδιο. Σε περίπτωση που αναρωτιέστε, δεν είναι αδιάβροχο.

Λειτουργίες - Απόδοση

Το Creative Stage Air λειτουργεί με δύο τρόπους. Ο πρώτος είναι με ενσύρματη σύνδεση μέσω της υποδοχής 3.5mm, κάτι που όπως θα καταλάβετε θα χρειαστεί καλώδιο μεγαλύτερου μήκους σε σύγκριση με αυτό που περιλαμβάνεται στο πακέτο. Με αυτή τη σύνδεση, τα προαναφερθέντα κουμπιά λειτουργούν όπως υποδηλώνουν τα σύμβολα τους. Ο δεύτερος είναι μέσω Bluetooth και σε αυτήν την περίπτωση τα κουμπιά αποκτούν έξτρα ιδιότητες, αφού κρατώντας πατημένο το “+” ή το “-” μπορείς να πηγαίνεις στο επόμενο κομμάτι και το κουμπί “Bluetooth” λειτουργεί ως Play/Pause.

Να σημειώσουμε ότι η μετάβαση από το ένα mode στο άλλο γίνεται με ένα πάτημα στο power button και καταλαβαίνεις σε ποιο mode βρίσκεσαι από το χρώμα του LED φωτός που υπάρχει στη δεξιά πλευρά μέσα από το μεταλλικό πλέγμα: πράσινο για 3.5mm και μπλε για Bluetooth. Όταν αναβοσβήνει το μπλε φώς μπορείς να πραγματοποιήσεις τη σύζευξη με τη συσκευή που επιθυμείς (π.χ. laptop, smartphone). Δυστυχώς, το LED φως είναι αρκετά έντονο και μέσα σε ένα σκοτεινό δωμάτιο ίσως σας αποσπά την προσοχή, ειδικά εάν χρησιμοποιείτε το Creative Stage Air κάτω από την οθόνη όταν παρακολουθείτε κάποια ταινία.

Σε ό,τι αφορά την αναπαραγωγή μουσικής μέσω της υποδοχής USB, υποστηρίζονται μόνο flash drives χωρητικότητας έως 32GB και τα MP3, WAV codecs, ενώ μέσω Bluetooth υποστηρίζεται μόνο το SBC codec. Ξεχάστε, λοιπόν, αναπαραγωγή στα υψηλότερης πιστότητας FLAC, AAC και aptX.

Η ένταση του ήχου είναι αρκετά δυνατή, με δύο ηχεία 5W στο εσωτερικό του, με καλή απόδοση στα μπάσα, ικανοποιητική απόδοση στα μεσαία και μέτρια απόδοση στις υψηλές συχνότητες, κάτι που θα διαπιστώσετε όσοι είστε φίλοι της ηλεκτρονικής μουσικής. Για την παρακολούθηση ταινίας ή video προσφέρει απλά μια ελαφρώς καλύτερη εμπειρία από τα ενσωματωμένα ηχεία μιας τηλεόρασης μικρής κατηγορίας ή από ένα monitor με ενσωματωμένα ηχεία, ενώ στο gaming τα πράγματα είναι πάνω - κάτω τα ίδια.

Επιπλέον, να αναφέρουμε ότι η αυτονομία του είναι 6 ώρες εάν δεν το έχεις συνδεδεμένο σε πηγή τροφοδοσίας μέσω της υποδοχής microUSB και ότι η σύνδεση μέσω Bluetooth είναι εφικτή μέχρι απόσταση 10m χωρίς σοβαρές παρεμβολές στο ενδιάμεσο (π.χ. άλλες ηλεκτρονικές συσκευές, τοίχοι).

Συμπέρασμα

Σε αυτό το σημείο να τονίσουμε πως το Creative Stage Air δεν προορίζεται σε καμία περίπτωση για αντικαταστάτης μιας πολύ πιο ακριβής soundbar που θα καλύψει τις ανάγκες του χρήστη στο σαλόνι του σπιτιού του. Προσφέρει μια γεμάτη εμπειρία ήχου όταν βρίσκεται σε απόσταση 1-2m από τον χρήστη, άρα είναι μια αξιοπρεπέστατη λύση για το γραφείο ειδικά από τη στιγμή που η τιμή του βρίσκεται σε τόσο χαμηλά επίπεδα.

Loading