Dune: Πρώτο trailer για το έπος του Denis Villeneuve

Οι φίλοι των βιβλίων γνωρίζουν το Dune από το ομώνυμο μυθιστόρημα του Frank Herbert που δημοσιεύθηκε το 1965, οι φίλοι του κινηματογράφου από την τραγική ταινία του David Lynch που βγήκε στις αίθουσες το 1984, οι gamers από τα παιχνίδια της δεκαετίας του ’90 και οι πραγματικοί μύστες από το εξαιρετικό ντοκιμαντέρ για την “καλύτερη ταινία επιστημονικής φαντασίας που δεν γυρίστηκε ποτέ” παρά τις τιτάνιες προσπάθειες του Alejandro Jodorowsky.

Όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν, καθώς προετοιμαζόμαστε για την προβολή του νέου Dune στις 18 Δεκεμβρίου 2020, το οποίο ανέλαβε ο σκηνοθέτης Denis Villeneuve (Arrival) σε σενάριο των Jon Spaihts και Eric Roth, με πρωταγωνιστές τους Timothée Chalamet στον ρόλο του Paul Atreides, Josh Brolin (Gurney Halleck), Oscar Isaac (Duke Leto Atreides), Rebecca Ferguson (Lady Jessica Atreides), Javier Bardem (Stilgar), Stellan Skarsgård (Baron Vladimir Harkonnen), Dave Bautista (Glossu Rabban), Zendaya (Chani) και Jason Momoa (Duncan Idaho).

Η υπόθεση του Dune μας μεταφέρει στο μακρινό μέλλον όταν μια οικογένεια ευγενών αναλαμβάνει την οργάνωση της παραγωγής της σπουδαιότερης ουσίας του Σύμπαντος (το spice) στον επικίνδυνο και ερημικό πλανήτη Arrakis. Στο έργο τους θα βρουν αντίπαλους μια αδίστακτη οικογένεια (Harkonnen) και σύντομα οι διαμάχες μεταξύ τους θα αποτελέσουν απειλή όχι μόνο για τον πλανήτη, αλλά και για ολόκληρο το Σύμπαν.

Το Dune που θα δούμε τον προσεχή Δεκέμβριο αποτελεί το πρώτο μέρος του πονήματος του Denis Villeneuve. Αρκετά με λόγια, ώρα για trailer!

Loading