Αυτό είναι το τρελό σχέδιο του Elon Musk για να λύσει το κυκλοφοριακό στις πόλεις [Video]

Συνεχόμενα τα χτυπήματα του Elon Musk τον τελευταίο καιρό, με τον παθιασμένο δισεκατομμυριούχο να παρουσιάζει αυτή τη φορά το σχέδιο του για να καταπολεμήσει το κυκλοφοριακό πρόβλημα στις μεγάλες πόλεις. Πως θα τα καταφέρει; Με ένα τεράστιο δίκτυο από τούνελ που θα απλώνεται κάτω από τις πόλεις.

Διαβάστε επίσης: Το σχέδιο του Elon Musk για την Ανθρωπότητα ξεπερνά τα πιο τρελά σας όνειρα και ξεκινά σε 4 χρόνια

Ο Elon Musk δήλωσε στο πλαίσιο του TED την περασμένη Παρασκευή ότι το σύστημα των υπόγειων τούνελ θα πρέπει να λογίζεται ως ένα νέο είδος λεωφόρων, με τα αυτοκίνητα να εισέρχονται στα τούνελ μέσω ειδικών ασανσέρ που θα βρίσκονται σε διάφορα σημεία της πόλης. Αφότου εισέλθουν στο τούνελ θα "κλειδώνουν" ουσιαστικά επάνω σε συγκεκριμένα ηλεκτρικά τρόλεϊ που θα κινούνται με ταχύτητα έως 200 km/h (!), επομένως, ο οδηγός δεν θα χρειάζεται να οδηγήσει το όχημα.

Διαβάστε επίσης: Η SpaceX και ο Elon Musk άνοιξαν σήμερα οριστικά τον δρόμο για προσιτά ταξίδια στο Διάστημα [Video]

Σαν παράδειγμα, ο Musk ανέφερε ότι με ένα τέτοιο σύστημα θα ήταν εφικτή η μεταφορά ενός οχήματος από το Westwood του Los Angeles μέχρι το αεροδρόμιο της πόλης μέσα σε μόλις 5 λεπτά, ενώ σήμερα ο χρόνος που απαιτείται για να καλυφθεί η απόσταση κυμαίνεται στα 30 με 60 λεπτά.

Ο συνήθως υπεραισιόδοξος Musk σημειώνει ότι δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των τούνελ που μπορούν να κατασκευαστούν υπογείως, αλλά η πραγματικότητα μάλλον δεν είναι τόσο φιλική για το σχέδιο του, ειδικά σε πόλεις που είναι χτισμένες κοντά στη θάλασσα ή/και διαθέτουν ευρύ δίκτυο υπόγειων σιδηροδρόμων (μετρό). Ευτυχώς στη Θεσσαλονίκη έχουμε να αντιμετωπίσουμε μόνο το πρώτο πρόβλημα...

Η ιδέα των τούνελ προφανώς δεν είναι καινούργια, αλλά σίγουρα είναι πρωτοποριακό το όραμα του Musk. Ήδη, όμως, έχουν πάρει θέση διάφοροι ειδικοί που σημειώνουν ότι κάτι τέτοιο θα χρειαστεί πολλές δεκαετίες ακόμη για να υλοποιηθεί, καθώς η δημιουργία υπόγειων σηράγγων είναι μια επίπονη και πολύ αργή διαδικασία με πληθώρα παραγόντων που θα μπορούσαν να την επηρεάσουν ή και να την αποτρέψουν μετά από κάποιο σημείο.

Αν ποντάραμε, πάντως, σε κάποιον ότι θα μπορούσε να τα καταφέρει, τότε αυτός θα ήταν σίγουρα ο Elon Musk.

[via]

 

 

Loading