Επίσημο: Αγωγή του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ κατά της Google

Οι φήμες και οι πληροφορίες των τελευταίων μηνών επιβεβαιώθηκαν πριν από λίγο με τον καλύτερο τρόπο, καθώς το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ κατέθεσε αγωγή κατά της Google με σκοπό να ελεγχθεί η τελευταία για τις μονοπωλιακές πρακτικές της στην online αναζήτηση και διαφήμιση.

Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Δικαιοσύνης μαζί με 11 πολιτείες των ΗΠΑ ισχυρίζονται πως η Google τρέχει παράνομα ένα μονοπώλιο στον τομέα της αναζήτησης και της “διαφήμισης μέσω της αναζήτησης” μέσω αποκλειστικών συμφωνιών. Η Google πληρώνει δισεκατομμύρια δολάρια σε άλλες εταιρείες προκειμένου η δική της μηχανή αναζήτησης να είναι η προκαθορισμένη επιλογή σε συσκευές και πλατφόρμες, όπως τα iPhone της Apple. Επίσης, η αγωγή αναφέρεται και στην πολιτική της Google να προεγκαθιστά τις εφαρμογές της στις Android συσκευές, απ’ όπου δεν υπάρχει η δυνατότητα αφαίρεσης στις περισσότερες περιπτώσεις.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης χαρακτηρίζει τη Google ως την “πύλη για το Internet” και γι’ αυτό κρίνει ως παράνομες τις πρακτικές της διότι παραβιάζουν τους βασικούς κανόνες του ανταγωνισμού. Τονίζει, επίσης, ότι εάν οι ΗΠΑ δεν διευθετήσουν αυτά τα ζητήματα τώρα, τότε κινδυνεύουν να μείνουν έξω από τις μελλοντικές τεχνολογικές καινοτομίες.

Μοιάζει αρκετά περίεργο που ανοίγει αυτή η υπόθεση μόλις λίγες εβδομάδες πριν τις Προεδρικές Εκλογές στις ΗΠΑ, αλλά το αποτέλεσμα αυτής της αγωγής ενδεχομένως να αλλάξει δραματικά όσα θεωρούμε ως δεδομένα για τη Google, την αναζήτηση και το Android OS. Άλλωστε, ήδη έχουν έρθει σε επαφή με τη Google για να συζητήσουν εφ’ όλης της ύλης, ενώ παρόμοιες αγωγές ετοιμάζονται και από την ΕΕ.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας.

[via]

Loading