Η ΕΕ σχεδιάζει την τιμωρία των hackers για διαδικτυακές επιθέσεις

hack

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών ψήφισε την έγκριση πρότασης για την ποινικοποίηση πράξεων που σχετίζονται με διαδικτυακές επιθέσεις καθιστώντας νομικά υπεύθυνα άτομα μέσα στις εταιρείες.

Για παράδειγμα, εάν μια εταιρεία προσλάβει έναν hacker για να έχει πρόσβαση στη βάση δεδομένων ενός ανταγωνιστή της, τότε η εταιρεία θα είναι νομικά υπεύθυνη για αυτό είτε η πράξη έγινε με γνώση της είτε χωρίς.

Τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει από εδώ και στο εξής να διασφαλίζουν ότι τα δίκτυά τους εθνικής εμβέλειας είναι διαθέσιμα ανά πάσα στιγμή με χρόνο απόκρισης σε επείγουσες περιπτώσεις μικρότερο των οκτώ ωρών για την αποφυγή εξάπλωσης των επιθέσεων εκτός συνόρων.

Ουσιαστικά, η απόφαση λέει ότι πλέον οι διαδικτυακές επιθέσεις (cyber attacks) σε υπολογιστικά συστήματα θα διώκονται ποινικά με τουλάχιστον δύο χρόνια φυλάκισης και μέγιστη ποινή τα πέντε χρόνια εάν για παράδειγμα έχουν προκύψει οικονομικές ζημίες από την επίθεση. Ακόμα και η κατοχή ή διανομή hacking λογισμικού διώκεται ποινικά από εδώ και στο εξής.

[via TheRegister]

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr. Follow me on twitter and facebook
This entry was posted in Internet. Bookmark the permalink.

Comments are closed.