Και η αρνητική δημοσιότητα για την Facebook καλά κρατεί...Αυτή τη φορά μαθαίνουμε για ένα bug στο κοινωνικό δίκτυο που επηρέασε σχεδόν 1 εκατ. χρήστες από τις 29 Μαΐου μέχρι τις 5 Ιουνίου. Το bug αναφέρεται στο γεγονός ότι ξεμπλοκαρίστηκαν αυτόματα οι χρήστες που είχαν μπλοκάρει στον λογαριασμό τους.

Η ίδια η εταιρεία αποκάλυψε μέσω του επίσημου blog της τη δυσλειτουργία, ζητώντας δημόσια συγγνώμη για την ταλαιπωρία και αναταραχή που προκάλεσε. Όταν μπλοκάρετε χρήστη στο Facebook, ο μπλοκαρισμένος χρήστης δεν έχει τη δυνατότητα να δει το προφίλ σας, να σχολιάσει σε φωτογραφίες σας ή γενικά οτιδήποτε σχετίζεται με το λογαριασμό σας. Έτσι, όταν παρουσιάστηκε το εξής σφάλμα, αρκετοί χρήστες, 800.000 συγκεκριμένα, δυσανασχέτησαν διότι οι προσωπικές τους πληροφορίες έγιναν ορατές σε άτομα που είχαν προηγουμένως μπλοκάρει.

Εκπρόσωπος της Facebook δήλωσε για το θέμα πως:

"Από τους επηρεασμένους λογαριασμούς, το 83% είδε μόλις ένα χρήστη που είχε προηγουμένως μπλοκάρει να είναι ξεμπλοκαρισμένος. Γνωρίζουμε πως η δυνατότητα μπλοκαρίσματος κάποιου χρήστη είναι ένα σημαντικό εργαλείο - έτσι, θέλουμε να απολογηθούμε και να εξηγήσουμε το τι συνέβη"

Η δυσλειτουργία, αν και μικρού βαθμού, έρχεται για ακόμη μια φορά να υπονομεύσει την πλατφόρμα, η οποία έχει δεχτεί σκληρή κριτική τους τελευταίους μήνες για τις πολιτικές που ακολουθεί η εταιρεία όσον αφορά το απόρρητο και τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών.

[Facebook]

Advertisements