Η έκταση που έχει πάρει (δικαιολογημένα) η ιστορία με την Cambridge Analytica, ήταν επόμενο ότι θα προκαλέσει επίσημες αντιδράσεις τόσο από τους μετόχους και τους χρήστες (βλ. έχουν γίνει ήδη 6 αγωγές κατά της Facebook), όσο και από την Κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Διαβάστε επίσης: Facebook: Νέο σκάνδαλο με την καταγραφή των κλήσεων και των μηνυμάτων στα Android smartphones…

Παρά τις αλλεπάλληλες απολογίες του Mark Zuckerberg και την διάθεση του να απαντήσει στις ερωτήσεις του Κογκρέσου, η Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ (FTC) επιβεβαίωσε πριν από λίγη ώρα ότι έχει ξεκινήσει τις δικές της έρευνες σχετικά με τις πρακτικές που ακολουθεί η Facebook για την προστασία των προσωπικών δεδομένων του κοινωνικού δικτύου.

 

"Η FTC λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψιν της τις πρόσφατες αναφορές που εγείρουν εύλογα την ανησυχία για τις πρακτικές της Facebook σχετικά με την ιδιωτικότητα των χρηστών. Αυτή τη στιγμή διεξάγεται έρευνα σε βάθος, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας"

Μετά την ανακοίνωση της FTC, η μετοχή της Facebook σημείωσε άμεσα πτώση 5% και τα πράγματα δεν φαίνεται να βελτιώνονται, τουλάχιστον όχι άμεσα, καθώς αναμένεται ότι θα ακολουθήσουν αντίστοιχες ενέργειες και από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ηνωμένο Βασίλειο. Μένει να δούμε τα πορίσματα τους...

[via]

Advertisements