Η Facebook θα τιμωρεί τα Pages, Groups και διαφημίσεις που προάγουν τον αντιεμβολιασμό

Η Facebook παίρνει και αυτή θέση στο ζήτημα της διάδοσης παραπλανητικών ειδήσεων που προωθούν το αντιεμβολιαστικό κίνημα ανακοινώνοντας ότι στο εξής θα περιορίζει την εμφάνιση τέτοιων ειδήσεων από το News Feed των χρηστών.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία αναφέρει ότι η αλλαγή στον αλγόριθμο αφορά παραπλανητικές ειδήσεις που έχουν εντοπιστεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και το Κέντρο Πρόληψης Ασθενειών των ΗΠΑ. Οι Facebook Pages και τα Groups που μοιράζονται τέτοιου είδους ειδήσεις θα τιμωρούνται με μη εμφάνιση του περιεχομένου τους στο News Feed του κοινωνικού δικτύου, αλλά και στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Ακόμη, όταν οι χρήστες πέσουν επάνω σε είδηση που έχει ταξινομηθεί ως "απάτη σχετική με τον εμβολιασμό", τότε θα τους εμφανίζεται περαιτέρω ενημέρωση για το ζήτημα από τη Facebook, χωρίς, ωστόσο, να διευκρινίζεται ο τρόπος με τον οποίο θα γίνεται αυτό. Λογικά θα βλέπουν σχετικά έγκυρα άρθρα για την εκάστοτε περίπτωση.

Οι αλλαγές αυτές καλύπτουν και τις διαφημίσεις στο Facebook. Η εταιρεία θα απορρίπτει τα αιτήματα για τέτοιου είδους διαφημίσεις και οι διαφημιστές δεν θα έχουν τη δυνατότητα να στοχεύσουν σε χρήστες που έχουν δείξει ενδιαφέρον για το αντιεμβολιαστικό κίνημα.

Τα ίδια πάνω κάτω θα ισχύσουν και στο Instagram.

[Facebook]

Loading