Ford F-100 Eluminator: Ένα ηλεκτροκίνητο φορτηγάκι με αισθητική '70s

Τον σχεδιασμό ενός εκ των κορυφαίων οχημάτων της ιστορίας της επέλεξε η Ford για να παρουσιάσει ένα νέο concept ηλεκτροκίνησης για τα φορτηγάκια της. Συγκεκριμένα, το Ford F-100 ήταν μία από τις πλέον χαρακτηριστικές και επιτυχημένες δημιουργίες της εταιρείας που μάλιστα κυκλοφόρησε σε 7 διαφορετικές εκδόσεις από το 1948 μέχρι και το 1981.

Στην προκειμένη περίπτωση, η Ford αποφάσισε να πορευτεί με τον σχεδιασμό της 6ης γενιάς (1978) για το Ford F-100 Eluminator, φυσικά με όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τον εκμοντερνισμό της, τοποθέτησε ηλεκτροκινητήρα Mustang Match-E που αποδίδει 480 ίππους (Performance Edition) και άλλαξε ριζικά το εσωτερικό επιλέγοντας αλουμίνιο για το ταμπλό. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλο το σασί του Ford-100 Eluminator έχει επανασχεδιαστεί για να υποστηρίζει τα νέα μέρη και την ισχύ του ηλεκτροκινητήρα, ενώ έχουν κατασκευαστεί ειδικά λάστιχα 275 / 45-19’’ από τη Michelin.

Δυστυχώς το Ford F-100 Eluminator είναι απλά ένα concept και δεν προβλέπεται να μπει στην γραμμή παραγωγής, αλλά η εταιρεία διαθέτει τον ηλεκτροκινητήρα με τιμή $3900 για όποιον κάτοχο F-100 θέλει να μετατρέψει το όχημα του σε ηλεκτροκίνητο.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr

[Ford]

Loading