Gmail: Διευκολύνει ακόμη περισσότερο τα Quick Replies στα emails

Το Gmail παρουσιάζει μια νέα εμφάνιση για τη λειτουργία «Quick Reply» σε συσκευές Android, με στόχο να κάνει την απάντηση σε emails μια πιο απρόσκοπτη εμπειρία. Ο επανασχεδιασμός, ο οποίος δοκιμάζεται τους τελευταίους μήνες, αντικαθιστά τα τρέχοντα κουμπιά σε σχήμα χαπιού στο κάτω μέρος των μηνυμάτων με ένα προσαρτημένο πεδίο κειμένου, εξαλείφοντας την ανάγκη κύλισης.

Αυτό το νέο πεδίο κειμένου, τοποθετημένο πάνω από τη σταθερή κάτω μπάρα του Gmail, επιτρέπει στους χρήστες να αρχίσουν να πληκτρολογούν αμέσως την απάντησή τους χωρίς να χρειάζεται να ανοίξουν νέα οθόνη. Ένα βολικό κουμπί επισύναψης βρίσκεται στα αριστερά, ενώ είναι διαθέσιμες επιλογές μενού για απάντηση, προώθηση και αλλαγή παραληπτών.



Σύμφωνα με τη Google, αυτή η διάταξη τύπου συνομιλίας είναι «ιδανική για τα email που χρειάζονται απλώς μια απλή απάντηση», καθώς επιτρέπει στους χρήστες να ανατρέχουν στο περιεχόμενο του email κατά την πληκτρολόγηση. Για τις πιο μακροσκελείς απαντήσεις που απαιτούν πρόσθετες επιλογές μορφοποίησης, το πλαίσιο κειμένου μπορεί να επεκταθεί ώστε να καταλαμβάνει ολόκληρη την οθόνη.

Αυτή η server-side ενημέρωση φτάνει σταδιακά στους χρήστες του Gmail σε συσκευές Android, ξεκινώντας με την έκδοση 2024.05.05.x. Όπως συμβαίνει με πολλές σταδιακές επεκτάσεις, ορισμένοι χρήστες ενδέχεται να δουν τον επανασχεδιασμό σε έναν λογαριασμό Gmail αλλά όχι σε άλλους.

Ο επανασχεδιασμός του «Quick Reply» παρουσιάστηκε μαζί με τις ενημερώσεις των Google Messages και Home, σηματοδοτώντας τη δέσμευση της Google να βελτιώσει τα εργαλεία επικοινωνίας της.

Όπως αναφέρει το 9to5Google, τα παραδοσιακά κουμπιά σε σχήμα χαπιού για ενέργειες όπως το «Reply All» έχουν αντικατασταθεί και σε ορισμένους χρήστες λείπει η δυνατότητα να προωθούν εύκολα τα emails ή να στέλνουν αντιδράσεις emoji. Ωστόσο, η επανασχεδιασμένη διεπαφή έχει ως στόχο να δώσει προτεραιότητα στην ταχύτητα και την ευκολία για αυτές τις γρήγορες απαντήσεις σε email.

[via]

Loading