Ο συγχρονισμός μεταξύ Google Drive και Google Photos θα πάψει από αρχές Ιουλίου

Η Google αναγνωρίζει ότι υπάρχει σύγχυση στους χρήστες σχετικά με τον αυτόματο συγχρονισμό των υπηρεσιών Google Drive και Google Photos, γι' αυτό αποφάσισε να τις διαχωρίσει οριστικά σε ό,τι αφορά αυτό το κομμάτι από τις αρχές Ιουλίου.

Αυτό σημαίνει ότι όλες οι νέες φωτογραφίες και τα videos που ανεβαίνουν στον λογαριασμό του χρήστη στην υπηρεσία Google Drive, στο εξής δεν θα εμφανίζονται αυτόματα και στο Google Photos. Ισχύει φυσικά και το αντίστροφο, δηλαδή ό,τι ανεβαίνει στο Photos δεν θα συγχρονίζεται αυτόματα και στο Drive. Το ίδιο ισχύει και σε περίπτωση που διαγράφεις αρχεία από τη μία υπηρεσία ή την άλλη.

Κρατήστε, ωστόσο, ότι οι φωτογραφίες και τα videos που έχουν ήδη συγχρονιστεί και στις δύο υπηρεσίες, θα συνεχίσουν να υπάρχουν σε αμφότερες. Επιπλέον, η Google λανσάρει και τη νέα λειτουργία Upload from Drive για να επιλέγεις χειροκίνητα τις φωτογραφίες και τα videos που θέλεις να περάσεις στο Google Photos, χωρίς και πάλι να υπάρχει άμεση σύνδεση μεταξύ τους. Τέλος, ο χώρος που καταλαμβάνουν οι φωτογραφίες και τα videos θα είναι διπλός σε περίπτωση που τα έχετε κρατημένα και στις δύο υπηρεσίες.

[Google]

Loading