Οι εφαρμογές του Google Play θα πρέπει να υποστηρίζουν το Android Pie μέχρι το τέλος του 2019

Αποφασισμένη να προσφέρει όσο το δυνατόν καλύτερο περιεχόμενο μέσα από το κατάστημα εφαρμογών Google Play, καθώς και να πιέσει τους κατασκευαστές να αναβαθμίζουν πιο γρήγορα τις συσκευές τους στις τελευταίες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος Android OS είναι η Google με έμμεσο τρόπο.

Συγκεκριμένα, οι νέες εφαρμογές που προστίθενται στο κατάστημα και αυτές που λαμβάνουν αναβαθμίσεις θα έχουν διορία να υποστηρίζουν το Android 9 Pie μέχρι το τέλος του 2019. Μέχρι σήμερα, η απαίτηση ήταν να ενσωματώνουν μέχρι έναν αριθμό των διαθέσιμων APIs, έτσι ώστε να εκμεταλλεύονται όλα τα νέα χαρακτηριστικά του τρέχοντος λειτουργικού συστήματος.

Επιπλέον, από τον προσεχή Αύγουστο, όλες οι νέες εφαρμογές θα πρέπει να υποστηρίζουν περισσότερα από 28 APIs και το ίδιο θα ισχύσει για όλες τις υπάρχουσες εφαρμογές από το Νοέμβριο. Το τελευταίο αφορά μόνο τις εφαρμογές που λαμβάνουν αναβαθμίσεις, άρα για τις υπόλοιπες δεν ισχύει.

Με αυτό το μέτρο θα προσφέρεται και μεγαλύτερη προστασία, αφού βρέθηκε πως το 95% του spyware αφορά εφαρμογές που υποστηρίζουν με νόμο 22 APIs ή λιγότερα.

Τέλος, να σημειωθεί ότι τα άλλα καταστήματα εφαρμογών Android έχουν θέσει ως στόχο τα 26 APIs.

[via]

Loading