Honor: Οι ΗΠΑ διερευνούν το ενδεχόμενο να μπει ξανά στη «μαύρη λίστα»

Μπορεί η ανεξαρτητοποίηση της από τη Huawei να της αφαίρεσε τις αλυσίδες γύρω από το λαιμό, παρόλα αυτά, η Honor ενδεχομένως να βρίσκεται και πάλι στο στόχαστρο των αμερικανικών αρχών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της The Washington Post, μέλη του Πενταγώνου και του Υπουργείου Ενέργειας έχουν προτείνει να τοποθετηθεί ξανά η Honor στη “μαύρη λίστα” (Entity List) προκειμένου να μην έχει καμία πρόσβαση σε αμερικανικές τεχνολογίες (βλ. Google Mobile Services, επεξεργαστές κλπ.), αλλά για την ώρα βρίσκουν στην αντίπερα όχθη το Υπουργείο Εμπορίου και το Υπουργείο Εσωτερικών.

Από τη μία πλευρά, τα μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων τονίζουν πως εγείρονται τα ίδια ζητήματα ασφαλείας σχετικά με την τεχνολογία διότι θεωρούν ότι πίσω από την Honor κρύβεται η κυβέρνηση της Κίνας, από την άλλη, υπάρχει ο αντίλογος πως η κινέζικη εταιρεία δεν κατασκευάζει…πυρηνικά όπλα, ούτε εξοπλισμό και μάλιστα οι συσκευές της δεν κυκλοφορούν στις ΗΠΑ. Επομένως, δεν υπάρχει λόγος να μπει στην μαύρη λίστα του Υπουργείου Εμπορίου καθώς κάτι τέτοιο θα έβλαπτε περισσότερο την οικονομία των ΗΠΑ παρά αυτήν της Κίνας.

Για την ώρα φαίνεται ότι δεν τίθεται θέμα αποκλεισμού της Honor, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι ξημερώνει στις ΗΠΑ…

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.

[via]

Loading