Η τηλεκπαίδευση απογειώνεται με τις γραφίδες / Pen Displays της Wacom

Η πρωτοφανής κατάσταση που δημιουργήθηκε σε παγκόσμιο επίπεδο λόγω της πανδημίας της ασθένειας COVID-19 είναι δεδομένο ότι θα αλλάξει σε πολύ μεγάλο βαθμό τη ζωή και την καθημερινότητα εκατομμυρίων ανθρώπων. Μέσα στο τελευταίο τρίμηνο αναδείχτηκε ιδιαίτερα η ανάγκη να συνεχίζεις την εργασία, την εκπαίδευση, την επικοινωνία και τις αγορές σου από απόσταση, επομένως, ήταν αναμενόμενο πως θα αναζητηθούν λύσεις που θα μπορέσουν να εξυπηρετήσουν αυτόν τον νέο τρόπο ζωής. Ανεξάρτητα από το πως θα εξελιχθεί η κατάσταση με την πανδημία, κάποιες από αυτές τις λύσεις ενδεχομένως ήρθαν και αναδείχθηκαν για να μείνουν.

Ειδικά στον τομέα της εκπαίδευσης έγινε πλέον κατανοητό στην πλειοψηφία του κόσμου το πόσο σημαντική είναι η συνέχιση της διδασκαλίας και της εκμάθησης, στην περίπτωση που για τον οποιονδήποτε λόγο δεν υπάρχει η δυνατότητα να παρευρεθεί ο μαθητής ή ο εκπαιδευτικός σε μια φυσική αίθουσα διδασκαλίας. Με προαπαιτούμενη συνθήκη την ύπαρξη μιας γρήγορης σύνδεσης στο Internet, η αμέσως επόμενη πολύ σημαντική παράμετρος είναι αυτή των εργαλείων που χρησιμοποιείς για να έχεις το πιο αποδοτικό αποτέλεσμα κατά τη διαδικασία του e-learning.

wacom-e-learning.jpg

Η Wacom αποτελεί αναμφίβολα κορυφαίο προορισμό για να βρεις την κατάλληλη λύση για τηλεκπαίδευση είτε είσαι ο εκπαιδευτής, είτε ο μαθητής. Η εταιρεία φημίζεται για τις εξαιρετικές γραφίδες / Pen Displays που εγγυώνται μια πολύ πιο αποτελεσματική εμπειρία για τον τομέα του e-learning, διότι βάζουν και πάλι στο παιχνίδι τον φυσικό τρόπο γραφής. Είναι αρκετές, άλλωστε, οι έρευνες που υποδεικνύουν πως γράφοντας με το χέρι ενισχύεται σημαντικά η διαδικασία της εκμάθησης και αυτό συμβαίνει επειδή ενεργοποιούνται μεγάλες περιοχές του ανθρώπινου εγκεφάλου που αφορούν τη σκέψη, τη μνήμη και τη γλώσσα.

Οι Pen Displays της Wacom θα μπορούσαν να θεωρηθούν το ψηφιακό ισοδύναμο του μαυροπίνακα και της κιμωλίας, προφανώς με σημαντικά περισσότερες δυνατότητες για να μετατρέψουν τη διδασκαλία σε μια πιο ζωντανή, διαδραστική, διαισθητική, αποτελεσματική και διασκεδαστική εμπειρία τόσο για τους μαθητές, όσο και για τους εκπαιδευτές. Οι τελευταίοι μπορούν να αφήνουν επεξηγήσεις, να ζωγραφίζουν, να τονίζουν τα σημαντικότερα σημεία του μαθήματός τους προτού το παρουσιάσουν στους μαθητές, έχουν τη δυνατότητα να προσθέτουν ηχογραφημένα μηνύματα με επιπλέον ειδικό λογισμικό, καθώς και να συνδέσουν κάμερα και μικρόφωνο για άμεση επικοινωνία.

wacom-one-e-learning-3.jpg

Όλα τα παραπάνω συμβαίνουν σε πραγματικό χρόνο, όπως σε μια πραγματική αίθουσα διδασκαλίας, και αποθηκεύονται σε ηλεκτρονική μορφή (όπως PDF, JPEG, GIF, PNG) για να μπορούν να διαμοιραστούν με τους μαθητές και οι τελευταίοι να επιστρέψουν πίσω στον εκπαιδευτή τις εργασίες τους με ηλεκτρονικό τρόπο, άμεσα και εύκολα.

Να σημειωθεί ότι οι Pen Displays της Wacom συνδέονται απευθείας στον υπολογιστή και γι’ αυτό ο χρήστης έχει πρόσβαση σε όλες τις εφαρμογές και υπηρεσίες που χρησιμοποιεί καθημερινά. Οι γραφίδες δεν διαθέτουν μπαταρία, προσφέρουν υψηλό επίπεδο ευαισθησίας για μέγιστη ακρίβεια στο γράψιμο σε δημοφιλείς εφαρμογές (π.χ. Microsoft Word, Excel, OneNote, Powerpoint) και τη διαχείριση του υπολογιστή.

wacom-one-e-learning.jpg

Ενδεικτικές προτάσεις από τη γκάμα επιλογών της Wacom

Οι One by Wacom Small ή Medium γραφίδες είναι οι entry level προτάσεις της Wacom για εκπαίδευση από απόσταση. Συνδέονται μέσω καλωδίου σε μια USB θύρα του υπολογιστή PC ή MAC, εγκαθιστάς του drivers και είσαι έτοιμος. Ο καθηγητής γράφει στην γραφίδα σαν να ήταν στον πίνακα της τάξης και οι μαθητές το βλέπουν σε πραγματικό χρόνο στους υπολογιστές τους.

Τα Wacom Intuos 4100 ή 6100 αποτελούν τις προηγμένες λύσεις. Συνδέονται με τον υπολογιστή PC ή ΜΑC με USB καλώδιο ή ασύρματα με τεχνολογία Bluetooth. Oπότε ο καθηγητής μπορεί να απομακρυνθεί από τον υπολογιστή του.

wacom-one-e-learning-2.jpg

Το Wacom One Pen Display είναι η πλέον πρόσφατη προσθήκη στον κατάλογο της εταιρείας και ίσως η ιδανικότερη επιλογή για καθηγητές και μαθητές. Διαθέτει οθόνη 13’’ ανάλυσης Full HD (1920 x 1080) επάνω στην οποία μπορείς να γράφεις , να κρατάς σημειώσεις, να επεξεργάζεσαι αρχεία κλπ. με τη βοήθεια της γραφίδας. Μαζί της αποκτάς δωρεάν πρόσβαση στο λογισμικό Bamboo Paper, έως 6 μήνες δωρεάν συνδρομή στο Clip Studio Paint Pro και 2 μήνες συνδρομή στο Adobe Premiere Rush. Φυσικά, προσφέρει και αυτό τη δυνατότητα να το συνδέσεις με Mac, PC ή Android συσκευές.

Η εκπαίδευση αλλάζει μορφή, περνά στην ψηφιακή εποχή και μπορεί να γίνει πολύ πιο διασκεδαστική και αποτελεσματική με τις πρωτοποριακές τεχνολογίες της Wacom.

Loading