Όλα δείχνουν ότι το μέλλον σαφέστατα ανήκει στην τεχνολογία WebGL, η οποία χρησιμοποιείται στους browsers Chrome και Firefox, επεκτείνοντας τις δυνατότητες της JavaScript για την επεξεργασία τρισδιάστατων γραφικών απευθείας σε αυτούς, χωρίς να απαιτείται κάποιο plug-in ή Flash.

WebGL Music Video

Ένα εντυπωσιακό δείγμα αυτών που θα δούμε στο μελλοντικό διάστημα είναι και το μουσικό video του τραγουδιού "3 Dreams of Black" των Jack White, Norah Jones (φωνητικά), Daniele Luppi και Danger Mouse (παραγωγή), στο οποίο μπορείτε να περιηγηθείτε και να αλληλεπιδράσετε με το περιβάλλον κουνώντας το mouse του υπολογιστή!

Για να "παίξετε" με το περιβάλλον καλό θα πρέπει να έχετε εγκατεστημένη την τελευταία έκδοση του Google Chrome, και στη συνέχεια επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.ro.me

Αφού δείτε το video, μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στην ξεχωριστή ιστοσελίδα αφιερωμένη στην τεχνολογία WebGL, και να περιεργαστείτε τα μοντέλα ζώων που χρησιμοποιήθηκαν στο γύρισμα του video.

Πολύ σημαντικό είναι και το γεγονός ότι η τεχνολογία είναι open source και ο κώδικας είναι διαθέσιμος για download δωρεάν!

[πηγή Mashable]
Advertisements