Jolicloud Social Netbook στα σκαριά, με cloud-based Jolicloud 1.1 OS!

Αυτή την εποχή εάν θέλει κάποιος να αγοράσει ένα netbook, οι επιλογές του σχετικά με το λειτουργικό σύστημα περιορίζονται σε Windows ή Linux, και από το 2011 θα υπάρχει και η επιλογή για το web-based Google Chrome OS. Όμως δε θα είναι το μόνο cloud λειτουργικό σύστημα για netbooks.

Ο Tariq Krim, CEO της Jolicloud, ανακοίνωσε μέσω του Twitter ότι η εταιρία του θα κυκλοφορήσει το δικό της netbook, το οποίο φυσικά θα χρησιμοποιεί το Jolicloud OS. Το πολύχρωμο περίβλημα μάλιστα, δείχνει ότι το netbook της εταιρίας προορίζεται για το νεανικό κοινό. Να σημειωθεί ότι το Jolicloud 1.0 για netbooks είχε κυκλοφορήσει τον περασμένο Αύγουστο, αλλά τώρα είναι η πρώτη φορά που η εταιρία θα κυκλοφορήσει και το δικό της hardware.

Στόχος της εταιρίας είναι να καταστήσει τη χρήση του υπολογιστή όσο πιο έυκολη γίνεται, μέσω ενός μόνιμα online λειτουργικού συστήματος, που εγκαταθιστά όλα τα updates αυτόματα, πραγματοποιεί backups των δεδομένων στο cloud και διαθέτει πληθώρα στοιχείων από social networks. Για αυτό το λόγο, η Jolicloud αναφέρει τη συσκευή της ως social netbook.

Ακόμη, θέλει να κρατήσει την τιμή χαμηλή, καθώς φαίνεται ότι το Jolicloud OS δεν έχει μεγάλες απαιτήσεις για να αποδόσει όλες του τις λειτουργίες, αν και μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές πολλές λεπτομέρειες. Πάντως, όπως βλέπετε και στο παράπανω video, η νέα έκδοση Jolicloud 1.1 δίνει τη δυνατότητα αναπαραγωγής HD video 720p.

Περισσότερες λεπτομέρειες, τιμή και ημερομηνία κυκλοφορίας αναμένονται σύντομα.

[πηγή TechCrunch]
Loading