Μέχρι τώρα είχαμε δει μόνο μερικά ανεπίσημα screenshots του Jolicloud Netbook (Jolibook), αλλά πλέον κυκλοφορούν επίσημα οι πρώτες φωτογραφίες του, οι οποίες έκαναν την εμφάνιση τους στο Flickr!

Από αυτές μπορούμε να δούμε ότι πιθανότατα θα κυκλοφορήσει σε δύο εκδόσεις (διαφορετικά μεγέθη), ενώ έχει διαρρέυσει ότι θα διαθέτει οθόνη 10.1'', σκληρό δίσκο 250GB, επεξεργαστή Intel Atom N550 1.5GHz,  3 θύρες USB, Ethernet, υποδοχή VGA και φυσικά το λειτουργικό σύστημα Jolicloud 1.1 με προεγκατεστημένο το Chromium (η open source έκδοση του Google Chrome)!

Για όσους αναρωτιούνται, το Jolicloud είναι ένα λειτουργικό σύστημα για netbooks, το οποίο ενώνει το κενό μεταξύ του desktop και των εφαρμογών web. Ο χρήστης μπορεί να εγκαταστήσει τις εφαρμογές του (π.χ VLC, Facebook, Skype κλπ.) και να έχει πρόσβαση σε αυτές μέσω cloud (Chromium) από οποιονδήποτε άλλο υπολογιστή!

Ακόμη, μπορείτε να εγκαταστήσετε το Jolicloud σε υπολογιστή που χρησιμοποιεί Windows, και μπορείτε να το επιλέξετε κατά την εκκίνηση του υπολογιστή, έχοντας πάντα πρόσβαση στα αρχεία των Windows.

Περισσότερες λεπτομέρειες εδώ.

Advertisements