Η LeEco (LeTV) είναι πλέον η μεγαλομέτοχος του ομίλου CoolPad

leeco-logo

[Δ.Τ.]

H LeEco (www.leeco.com), γνωστή ως LeTV, έγινε ο βασικός μέτοχος του Ομίλου Coolpad. O κινεζικός κολοσσός εξαγόρασε ένα επιπλέον 11% της Coolpad από τη Data Dreamland, τον μεγαλύτερο προηγούμενο μέτοχό της, για 135 εκατομμύρια $. Πλέον η LeEco κρατά το 28.9 τις εκατό των μετοχών της Coolpad και γίνεται ο μεγαλύτερος μέτοχος στο σχήμα που είναι γνωστό ως “4 κορυφαία domestic brand κινητής”.

Η LeEco.com είναι ο μεγαλύτερος πάροχος περιεχομένου στην Κίνα με αξία 13δις$ και διαρκώς αυξανόμενη παρουσία σε Ινδία και Ρωσία με σχέδια ανάπτυξης και στις ΗΠΑ. Συνδυαστικά η LeEco και η Coolpad αναμένεται να ξεπεράσουν τις 60 εκατομμύρια μονάδες κινητών μέσα στο 2016 και 100 εκατομμύρια μονάδες το 2017, καθιστώντας το σχήμα το No. 4 στην Κίνα και το No. 6 παγκοσμίως.

Η ενσωμάτωση αναμένεται να ευθυγραμμίσει τα προϊόντα της Coolpad με το οικοσύστημα της LeEco -πλατφόρμα, περιεχόμενο, τερματικό, εφαρμογές. Αυτή η σύνδεση θα μπορούσε να εξυπηρετήσει το οικοσύστημα της LeEco ώστε να ενσωματωθεί με εκατομμύρια τερματικά, σε πολύ σύντομο χρόνο, βοηθώντας την εταιρεία να αναπτύξει τις πωλήσεις της σε Νότια Αμερική, Ευρώπη, Ασία, Αφρική.

Η LeEco, ως ο μεγαλύτερος μέτοχος της Coolpad, θα επηρεαστεί θετικά από την επιπρόσθετη προϊοντική έρευνα, τις υπηρεσίες marketing και after-sales ενώ παράλληλα θα βοηθηθεί η ενδυνάμωση επιμέρους brands, αλλάζοντας τον παγκόσμιο χάρτη στην αγορά των smartphones.

Loading