Η Lenovo κράτησε την υπόσχεση της και παρουσίασε τελικά το Android tablet LePad, το οποίο συνδυάζεται με την υβριδική βάση IdeaPad U1 και μετατρέπεται σε notebook με λειτουργικό σύστημα Windows 7 και επεξεργαστή Intel! Μπερδεμένο ακούγεται, για αυτό ας ξεδιαλύνουμε κάποια πράγματα:

Ξεκινάμε με το Lenovo LePad που είναι ένα Android tablet με οθόνη touchscreen 10.1” ανάλυσης 1280 x 800, επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 1.3GHz, μνήμ RAM 1GB και αποθηκευτικό χώρο 32GB SSD, το οποίο χρησιμοποιεί το λειτουργικό σύστημα Android 2.2 Froyo και λειτουργεί κανονικά από μόνο του. Όμως υπάρχει και συνέχεια…

Μόλις τοποθετηθεί στην υβριδική βάση IdeaPad U1, μετατρέπεται σε notebook με κανονικό πληκτρολόγιο και χάρι στην τεχνολογία Lenovo Hybrid Switch χρησιμοποιεί πλέον τον επεξεργαστή Intel CULV I5-540UM 1.2GHz, επιπλέον μνήμη RAM DDR3 2GB, επιπλέον αποθηκευτικό χώρο 32GB HDD, μία θύρα HDMI, μία θύρα USB και λειτουργικό σύστημα Windows 7!

Η μετάβαση από το ένα λειτουργικό σύστημα στο άλλο γίνεται χωρίς κανένα πρόβλημα και χωρίς να απαιτείται το κλείσιμο του LePad, για παράδειγμα μπορεί να έχετε ανοικτό τον browser και με το που συνδεθεί στη βάση μεταφέρει αυτόματα την εικόνα στο νέο περιβάλλον!

Η διάθεση του καινοτόμου αυτού συστήματος θα ξεκινήσει μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2011 από την Κίνα, με τις δύο συσκευές να πωλούνται ξεχωριστά σε τιμές $520 για το Lenovo LePad και $1300 για τη βάση IdeaPad U1. Να σημειωθεί ότι θα κυκλοφορήσει και άλλη βάση/πληκτρολόγιο για το Lenovo LePad, οπότε δεν είναι απαραίτητη η υβριδική βάση IdeaPad U1.

[πηγή Gizmodo]
Advertisements