Lenovo ThinkSmart: Νέες entry-level λύσεις για αίθουσες συσκέψεων

Η Lenovo με αφορμή το Enterprise Connect, ανακοίνωσε δύο λύσεις που θα βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να αναβαθμίσουν τους χώρους συσκέψεων σε video conferencing spaces και Microsoft Teams Rooms. Το Lenovo ThinkSmart Tiny Kit και το ThinkPad Universal USB-C Smart Dock – ThinkSmart Edition προσφέρουν τη δυνατότητα έξυπνης συνεργασίας, ενώ παράλληλα παρέχουν στους διαχειριστές IT όλα τα πλεονεκτήματα που έχουν οι διαχειριζόμενοι χώροι συσκέψεων.

Καθώς τα υβριδικά μοντέλα εργασίας γίνονται όλο και πιο διαδεδομένα παγκοσμίως, οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν μια νέα πρόκληση όσον αφορά στον έξυπνο μετασχηματισμό: την ανάγκη αναβάθμισης και ψηφιοποίησης των χώρων συσκέψεων. Υπολογίζεται ότι περισσότερο από το 43% του εργατικού δυναμικού που εργάζεται από απόσταση αισθάνονται ότι δεν μπορούν να συμμετέχουν πλήρως στις ψηφιακές συσκέψεις, ενώ οι αίθουσες συσκέψεων που διαθέτουν δυνατότητα βίντεο είναι λιγότερες από το 8% σε όλο τον κόσμο. Εξαιτίας αυτού, οι εταιρείες προσπαθούν να βελτιώσουν τη συνεργασία, ώστε να καλύψουν τις ανάγκες των εργαζομένων και των τμημάτων πληροφορικής που τους εξυπηρετούν.

Lenovo ThinkSmart Tiny Kit

Το Lenovo ThinkSmart Tiny Kit περιλαμβάνει την υπολογιστική μονάδα ThinkCentre M70q Gen 4 και το ThinkSmart Controller, τα οποία σε συνδυασμό προσφέρουν τη δυνατότητα για Microsoft Teams συναντήσεις, μέσω σύνδεσης με οθόνη και εξωτερικό ήχο/βίντεο. Επιπλέον, η Lenovo θα προσφέρει σε δεύτερο χρόνο το ThinkSmart USB HDMI Capture dongle. Το ThinkSmart USB HDMI Capture dongle  είναι ιδανικό για πελάτες που αναζητούν μια εύκολη λύση που θα αναβαθμίσει την υποδομή τους: από συσκέψεις που απαιτούν H/Y (Βring Your Own Device-BYOD)—δηλαδή μη διαχειριζόμενες λύσεις για αίθουσες συσκέψεων που απαιτούν τον υπολογιστή του συμμετέχοντος για πρόσβαση σε συσκέψεις— σε μια εμπειρία Microsoft Teams Room.

Με δεδομένο ότι οι συσκέψεις υποστηρίζονται από υπολογιστική ισχύ, οι χρήστες του ThinkSmart Tiny Kit μπορούν τώρα να απολαμβάνουν λειτουργίες του Microsoft Teams Rooms, όπως τη σύνδεση με ένα πάτημα και το Front Row. Το ThinkSmart Tiny Kit προσφέρει επίσης τη δυνατότητα στους πελάτες να προσθέσουν πιστοποιημένα περιφερειακά όπως το ThinkSmart Bar 180 και το ThinkSmart Cam για βελτιστοποίηση της εμπειρίας τηλεδιασκέψεων. Παράλληλα, για πελάτες που θα ήθελαν να αναβαθμίσουν περαιτέρω την εμπειρία του Microsoft Teams Rooms και να αποκτήσουν πρόσβαση σε περισσότερες δυνατότητες, το ThinkSmart προσφέρει μια σειρά από πιστοποιημένες συσκευές Microsoft Teams Rooms, συμπεριλαμβανομένων των ThinkSmart Hub, ThinkSmart One, και ThinkSmart Core.

Το ThinkSmart Tiny Kit υποστηρίζεται από το ThinkSmart Manager, την αποκλειστική κονσόλα της Lenovo που παρέχει στις ομάδες IT τη δυνατότητα ανάπτυξης, παρακολούθησης και αντιμετώπισης προβλημάτων όλων των συσκευών Lenovo ThinkSmart από ένα ενιαίο interface, ανεξάρτητα από την κατάσταση ή την τοποθεσία των συσκευών. Η λύση επιτρέπει στους διαχειριστές IT να ελέγχουν την κατάσταση της υποδομής, να προσθέτουν νέες συσκευές και νέους χρήστες,  να προβάλλουν όλους τους ενεργούς χρήστες, καθώς και να ελέγχουν για ενημερώσεις και να κάνουν επανεκκίνηση στη συσκευή. Το ThinkSmart Manager εντοπίζει αυτόματα τα προβλήματα, έτσι ώστε το προσωπικό IT να λαμβάνει άμεσες ειδοποιήσεις για κρίσιμα ζητήματα σε πραγματικό χρόνο, πριν καν οι χρήστες προλάβουν να τα αναφέρουν.

ThinkPad Universal USB-C Smart Dock - ThinkSmart Edition

Το ThinkSmart dock είναι μια entry-level λύση για επιχειρήσεις που θέλουν να ξεκινήσουν να χρησιμοποιούν ψηφιακές συσκέψεις και άλλα data analytics για μελλοντικές στρατηγικές επενδύσεις στην τεχνολογική υποδομή τους, διατηρώντας παράλληλα τη διαλειτουργικότητα και την ευελιξία μιας αίθουσας συσκέψεων BYOD. Το smart dock, το όποιο διατίθεται με το ThinkSmart Manager Basic ήδη φορτωμένο, προσφέρει τη δυνατότητα στους διαχειριστές IT να επιτύχουν τη λειτουργικότητα μιας διαχειριζόμενης αίθουσας.

To ThinkSmart dock είναι εξοπλισμένo με μια γκάμα από θύρες, λειτουργία plug-and-play επόμενης γενιάς, δυνατότητες ταχείας φόρτισης, ενώ είναι αρκετά ισχυρό ώστε να εγκαθιστά αυτόματα κρίσιμες ενημερώσεις λογισμικού. Το ThinkSmart dock διαθέτει ένα καινοτόμο σύστημα διαχείρισης καλωδίων που κρατά όλα τα καλώδια σταθερά στο ίδιο σημείο, για την αποφυγή αποσύνδεσης. Αυτό επιτρέπει στους συμμετέχοντες της σύσκεψης να συνδέουν γρήγορα τους φορητούς υπολογιστές τους, χρησιμοποιώντας ένα μόνο καλώδιο.

Συνδυάζοντας τη διαλειτουργικότητα ενοποιημένων επικοινωνιών (UC) (Teams, Zoom, Webex, Google Meet κ.λπ.) με την ευελιξία που προσφέρει το plug-and-play, το ThinkSmart dock επιτρέπει στους χρήστες να συνδέονται άμεσα με όλες τις επαγγελματικές οπτικοακουστικές συσκευές που υπάρχουν σε μία αίθουσα συσκέψεων, καθώς και με μεγάλες οθόνες, διευκολύνοντας έτσι ομαδικές συναντήσεις σε αίθουσες συνεδριάσεων ή χώρους συσκέψεων.

Εξυπηρέτηση και Υποστήριξη

Το Lenovo ThinkSmart Tiny Kit είναι διαθέσιμο με ένα χρόνο Premier Support της Lenovo, παρέχοντας πρόσβαση σε επαγγελματίες τεχνικούς 24 ώρες την ημέρα, 365 ημέρες το χρόνο.

Το Lenovo ThinkSmart Tiny Kit συνοδεύεται από ένα χρόνο Premier Support της Lenovo, με δυνατότητα αναβάθμισης σε τρία, τέσσερα και πέντε χρόνια, παρέχοντας πρόσβαση σε επαγγελματίες τεχνικούς 24 ώρες την ημέρα, 365 ημέρες το χρόνο.

Τα προϊόντα ThinkSmart, συμπεριλαμβανομένου του Lenovo ThinkSmart Tiny Kit, προσφέρουν προστασία με προληπτικά χαρακτηριστικά ασφαλείας σε κάθε επίπεδο. Το Lenovo ThinkShield περιλαμβάνει διασφάλιση ασφαλούς εφοδιαστικής αλυσίδας, προστασία κάτω από το λειτουργικό σύστημα και λύσεις OS-to-cloud.

Loading