Σειρά της Linksys να παρουσιάσει το δικό της σύστημα multi WiFi, μια μόδα που ενισχύθηκε σημαντικά λόγω της ενασχόλησης της Google (βλ. Google WiFi). Η εταιρεία αποκάλυψε το Velop στη CES 2017, με το οποίο υπόσχεται να λύσει το πρόβλημα με την κάλυψη του δικτύου WiFi σε μεγάλους χώρους ή επιχειρήσεις.

Με το Linksys Velop η εγκατάσταση και η ρύθμιση του δικτύου αναμένεται ότι θα είναι πανεύκολα ακόμη και για τον πιο αδαή χρήστη, με την εταιρεία να υπόσχεται και αυτόματα firmware updates για την επιδιόρθωση προβλημάτων και το κλείσιμο των όποιων κενών ασφαλείας μπορεί να προκύψουν στο μέλλον. Ακολουθεί, δηλαδή, την πολιτική της Google.

Η εγκατάσταση γίνεται με τη βοήθεια της συνοδευτικής εφαρμογής και η επικοινωνία με το smartphone γίνεται μέσω Bluetooth. Η κάθε συσκευή περιλαμβάνει Qualcomm SoC με quad-core CPU 716MHz, τρεις κεραίες WiFi (2.4GHz + 5GHz), δύο υποδοχές LAN/WAN, 512MB RAM, 4GB ROM, 6 κεραίες και Bluetooth 4.0. Θεωρητικά, οι τρεις κεραίες μπορούν να υποστηρίξουν μεταφορά δεδομένων με ταχύτητα έως 2200Mbps και η κάλυψη της τριάδας είναι αρκετή για χώρο έως 700 τ.μ.

Να σημειωθεί ότι μπορεί να γίνει εγκατάσταση μόνο ενός Linksys Velop, το οποίο κοστίζει $199.99. Το πακέτο των δύο τεμαχίων κοστίζει $349.99 και η τριάδα $499.99, επομένως, είναι αρκετά πιο ακριβό από το Google WiFi ($299 η τριάδα).

Advertisements