Συνεργασία MIT και Tata Group για την παραγωγή ενέργειας από το νερό

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετώπιζει περίπου ο μισός πληθυσμός του πλανήτη μας, είναι φυσικά η ενέργεια και παρά την έρευνα για τις λεγόμενες εναλλακτικές και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ακόμη δεν έχουμε δει κάποιο αποτέλεσμα που θα μπορούσε να δώσει ελπίδα σε ένα τεράστιο κομμάτι της Γης.

Ωστόσο, η Tata Group και ο ιδρυτής της SunCatalytix, Daniel Nocera (MIT University), ενώνουν τις δυνάμεις τους και ισχυρίζονται ότι μπορούν να αντιμετωπίσουν το ενεργειακό πρόβλημα χρησιμοποιώντας μόνο το νερό, με μια νέα τεχνική που μιμείται τη φωτοσύνθεση για το διαχωρισμό του υδρογόνου.

Συγκεκριμένα, πριν από περίπου δύο μήνες, ο Nocera και η ομάδα του κατόρθωσαν να παράγουν ενέργεια μεγαλύτερη από αυτή που αποδίδουν τα σημερινά φωτοβολταϊκά panels, τοποθετώντας ένα τεχνητό φύλλο πυριτίου με επικάλυψη κοβαλτίου-φωσφόρου μέσα σε ένα βάζο με νερό!

Σύμφωνα με τους ερευνητές, με αυτό τον τρόπο ενάμιση μπουκάλι νερό μπορεί να τροφοδοτήσει ένα μικρό σπίτι! Εάν αποδειχτούν αληθινοί, τότε μια πισίνα με ημερήσια ανανέωση του νερού της (μπορούν να χρησιμοποιηθούν και λύματα) θα καλύπτει τις ανάγκες σε ηλεκτρικό ρεύμα ολόκληρου του πλανήτη.

Λέτε να λύθηκε έτσι εύκολα το ενεργειακό πρόβλημα; Ας το ελπίσουμε!

[πηγή LiveMint]

About Chris Elpidis

Σχόλια, κριτική, κοπλιμέντα, αφορισμοί, δωροδοκίες και ό,τι άλλο θέλετε στο @celpidis και στο Google+
This entry was posted in Science, Technology and tagged , , , , . Bookmark the permalink.