Η Nokia στην MWC 2011: Συσκευή MeeGo και Nokia WP7 μέσα στο 2011, το Symbian θα συνεχίσει να ζει, συνεργασία των Ovi Store - Windows Phone Marketplace!

Η παρουσίαση της Nokia στην MWC 2011 τελείωσε πριν από λίγη ώρα, και όπως αναμενόταν δεν περιελάμβανε τίποτα καινούργιο σε ό,τι αφορά νέα προϊόντα, αλλά η κουβέντα επικεντρώθηκε στις τελευταίες εξελίξεις και τις επόμενες κινήσεις της εταιρίας σχετικά με τα Windows Phone, MeeGo OS, Symbian OS, Qt και Ovi Store.

Ο CEO της εταιρίας, Stephen Elop, ανέφερε ότι η πλατφόρμα Windows Phone είναι η ιδανική για τη Nokia έτσι ώστε να αντεπιτεθεί στην αγορά των smartphones, με πρωταρχικό στόχο την αποκαθήλωση του Android, ενώ θα γίνουν από κοινού (Nokia-Microsoft) αλλαγές στο hardware των WP7 smartphones.

Το λειτουργικό σύστημα Symbian δε θα μας αφήσει, όπως βιάστηκαν να προδικάσουν ορισμένοι, τουλάχιστον για τα επόμενα δύο χρόνια! Τα επόμενης γενιάς κινητά Symbian θα διαθέτουν ισχυρότατους επεξεργαστές και τα ανάλογα update του λειτουργικού συστήματος θα εμφανίζονται τακτικά. Ακόμη, θα υπάρξει πλήρης ανασχεδιασμός του UI και θα ενσωματωθεί το Qt.

Ακόμη, η πρώτη συσκευή MeeGo θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2011, με τις Intel και Nokia να εγγυώνται μια ισχυρή και αξιόπιστη πλατφόρμα.

Το Ovi Store θα υποστηρίζει και τις εφαρμογές του Windows Phone Marketplace, το οποίο θα περιλαμβάνει και ξεχωριστή κατηγορία για τις εφαρμογές Ovi.

Τέλος, δεν αναφέρθηκε σε συγκεκριμένη ημερομηνία κυκλοφορίας του πρώτου Nokia Windows Phone smartphone, αλλά σίγουρα θα δούμε κάποιο μέσα στο 2011.

Loading