Η Nokia ακυρώνει την κατασκευή του πρώτου MeeGo smartphone Nokia N9, προτού καν κυκλοφορήσει!

Οι εξελίξεις στη Nokia τρέχουν με αμειώτους ρυθμούς, με το κλίμα να είναι στραβό και να φαίνεται ότι στραβώνει ακόμα περισσότερο. Αναφέραμε σήμερα το πρωί για τις δραστικές αλλαγές που ετοιμάζει ο CEO της εταιρίας Stephen Elop, με πρώτη από όλες να αφορά την πιθανή εγκατάλειψη του λειτουργικού συστήματος MeeGo!

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, η εταιρία σταμάτησε την ανάπτυξη του πρώτου MeeGo smartphone, Nokia N9, παρά το γεγονός ότι είχε αφήσει να εννοηθεί ότι θα καταφέρει να ανταγωνιστεί επάξια τις Apple και Google.

Τελικά, όλα δείχνουν ότι η συνεργασία με την Intel και ο συνδυασμός των λειτουργικών συστημάτων Maemo και Moblin, δεν αποδίδει τα αναμενόμενα προς απογοήτευση όλων όσων θα ήθελαν ακόμα ένα ισχυρό χαρτί στο χώρο των smartphones/tablets.

Πάντως, ένας εκπρόσωπος της Nokia αρνήθηκε να σχολιάσει την παραπάνω είδηση και μερικοί αναλυτές υποστηρίζουν ότι η Nokia θα παρουσιάσει τελικά τη συσκευή, ακόμα και ανολοκλήρωτη, είτε στην εκδήλωση της Παρασκευής, είτε στην MWC 2011.

[πηγή Reuters]
Loading