Η Nokia αποφάσισε να πάρει σοβαρές αποφάσεις και να προβεί σε βαθιές τομές σε ό,τι αφορά την εξέλιξη του λειτουργικού συστήματος Symbian (πλέον είναι η κύρια υπεύθυνη ανάπτυξης), αποδεικνύοντας έτσι ότι δεν θα αφοσιωθεί τελικά μόνο στο MeeGo OS.

Συγκεκριμένα, στη σημερινή έκθεση International Mobile Internet Conference 2010 που διεξάγεται στο Πεκίνο, η Nokia πραγματοποίησε μια παρουσίαση τονίζοντας τις αλλαγές που θα γίνουν στο Symbian OS, αρκετές εκ των οποίων θα γίνουν στις αρχές του 2011 και θα αφορούν βελτιώσεις στο περιβάλλον του browser.

Σειρά θα πάρουν στα επόμενα τρίμηνα του 2011 περαιτέρω βελτιώσεις για την εμφάνιση του περιβάλλοντος γενικότερα, για την ευκολία χρήσης του λογισμικού και προσθήκη ανανεωμένου HTML5 browser.

Σχετικά με το hardware, η Nokia σχεδιάζει αρχικά να κυκλοφορήσει smartphones με επεξεργαστή 1GHz (το κορυφαίο της εταιρίας Nokia N8 χρησιμοποιεί επεξεργαστή 680MHz) και περισσότερη dedicated μνήμη για τα γραφικά, ενώ προς το τέλος του 2011 θα δούμε dual-core smartphones με "true zoom" κάμερες!

Καλά ακούγονται όλα αυτά, αλλά θα καταφέρει να ανταγωνιστεί τα άλλα λειτουργικά συστήματα που εξελίσσονται παράλληλα;

[πηγή ComputerWorld]
Advertisements