Ακυρώθηκε το Oculus Rift 2 και αποχώρησε ο συνιδρυτής της εταιρείας από τη Facebook

Ακόμη ένα ιδρυτικό στέλεχος εταιρείας που έχει εξαγοραστεί από τη Facebook αποφασίζει να ακολουθήσει ξεχωριστή πορεία. Αυτή τη φορά είναι ο συνιδρυτής και πρώην CEO της Oculus, Brendan Iribe, που σύμφωνα με την ιστοσελίδα TechCrunch ήταν μέχρι πρότινος ο επικεφαλής για την ανάπτυξη του Oculus Rift 2.

Δεν έχουν γίνει γνωστοί οι πραγματικοί λόγοι της αποχώρησης του κ. Iribe, αλλά φαίνεται ότι πίσω από την ευχαριστήρια-τυπική ανακοίνωση του κρύβεται η ακύρωση του Oculus Rift 2.

"Μετά από 6 καταπληκτικά χρόνια, αποφάσισα να προχωρήσω παρακάτω. Είμαι βαθύτατα υπερήφανος και ευγνώμων για όλα όσα πετύχαμε μαζί. Δημιουργήσαμε μία από τις κορυφαίες ερευνητικές και κατασκευαστικές ομάδες στην ιστορία, κάνοντας το πρώτο βήμα για την αληθινή εικονική πραγματικότητα στα Oculus Rift και Touch, εμπνέοντας μια ολόκληρη βιομηχανία. Ξεκινήσαμε μια επανάσταση που θα αλλάξει τον κόσμο με τρόπους που δεν μπορούμε καν να φανταστούμε αυτή τη στιγμή"

Από την πλευρά της η Facebook δήλωσε μέσα εκπροσώπου της στην ιστοσελίδα TechCrunch ότι δεν μπορούν να σχολιάσουν συγκεκριμένα το χρονοδιάγραμμα τους, αλλά έχουν σχέδια για μελλοντικές εκδόσεις του Rift.

[via]

Loading