Η RIM παρουσιάζει το BlackBerry 10 με νέο σχεδιασμό και εφαρμογές [Video]

blackberry

Η καναδέζικη Research in Motion (RIM) γνωστή για τις συσκευές BlackBerry παρουσίασε χθες μια πρώτη γεύση από το επερχόμενο λειτουργικό BlackBerry 10 που αναμένεται να σώσει την εταιρεία από τον ανταγωνισμό από εταιρείες όπως η Apple, Samsung, Nokia κτλπ. H παρουσίαση ήταν μέρος του BlackBerry World Conference που πραγματοποιείται στο Orlando και εκτός μια πρώτη παρουσίαση δόθηκαν τα αρχικά εργαλεία στους developers για την συγγραφή native και HTML5 εφαρμογών ενώ μοιράστηκαν πρωτότυπες συσκευές σε όλους τους developers που ήταν παρόντες.

Όπως θα δείτε και στο βίντεο παρακάτω στο BlackBerry 10 περιλαμβάνεται ένας νέος αλγόριθμος για την πρόβλεψη λέξεων και φράσεων στα χνάρια του SwiftKey επιτρέποντας στον χρήστη να κάνει swipe πάνω σε προτεινόμενες λέξεις για να φτιάξει ολόκληρες προτάσεις χωρίς να χρειαστεί να πληκτρολογείτε γράμμα γράμμα.

Επίσης, η κάμερα διαθέτει ένα πρωτοποριακό χαρακτηριστικό με το οποίο μπορείτε να κάνετε tap οπουδήποτε στην οθόνη για να τραβήξετε μια φωτογραφία και έπειτα χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο timeline μπορείτε να επιλέξετε μια στιγμή ακριβώς πριν ή μετά από την λήψη της φωτογραφίας – ιδανικό για τις φορές που οι φωτογραφίες «πιάνουν» το ανοιγόκλεισμα των ματιών.

Η RIM δήλωσε ότι οι πρώτες συσκευές με το BlackBerry 10 θα κάνουν την εμφάνισή τους μέχρι το τέλος του 2012 ενώ μέχρι τότε λογικά θα μάθουμε πολλά περισσότερα. Δείτε το βίντεο:

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr. Follow me on twitter and facebook
This entry was posted in BlackBerry, RIM and tagged . Bookmark the permalink.

2 Responses to Η RIM παρουσιάζει το BlackBerry 10 με νέο σχεδιασμό και εφαρμογές [Video]

  1. Pingback: Αυτές είναι οι πρώτες συσκευές της RIM με BlackBerry 10 OS (;)

  2. Pingback: Video Chat στην υπηρεσία BBM με το BlackBerry 10 OS