Τα Samsung Galaxy S9/S9+ παρουσιάστηκαν μόλις την περασμένη Κυριακή, αλλά ήδη λαμβάνουν πολύ σημαντικές διακρίσεις από έγκριτα μέσα. Συγκεκριμένα, η οθόνη του Samsung Galaxy S9 πήρε τον τίτλο της καλύτερης οθόνης OLED που έχει κατασκευαστεί ποτέ από το DisplayMate, ενώ το Samsung Galaxy S9+ πήρε τον τίτλο της κορυφαίας κάμερας σε smartphone από το DxOMark.

Πιο αναλυτικά, το DisplayMate αναφέρει ότι η οθόνη 5.8'' OLED ανάλυσης 2960 x 1440 έρχεται με πολύ βελτιωμένη ακρίβεια των χρωμάτων και καλύπτει άριστα τις χρωματικές γκάμες DCI-P3, RGB και sRGB σε βαθμό που να "αγγίζει το τέλειο" και να θεωρείται καλύτερη από μια 4K Ultra HD TV. Τονίζει, επίσης, ότι η Samsung έχει εστιάσει περισσότερο στις λεπτομέρειες, όπως την φωτεινότητα και την τελειοποίηση των χρωματικών ρυθμίσεων της.

Σε ό,τι αφορά την κάμερα του Samsung Galaxy S9+, το DxOMark το βαθμολόγησε με 99, τον υψηλότερο βαθμό που έχουμε δει ποτέ σε smartphone. Η τελική βαθμολογία προέκυψε από τους 104 βαθμούς που έδωσαν στις φωτογραφικές δυνατότητες, λόγω της εξαιρετικής πιστότητας των χρωμάτων και του σημαντικά μειωμένου θορύβου σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, και τους 91 βαθμούς στη λήψη video όπου τονίζει την μεγάλη σταθερότητα.

Με αυτή τη βαθμολογία, το Samsung Galaxy S9+ ξεπέρασε το Google Pixel 2 κατά 1 βαθμό, το Huawei Mate 10 Pro κατά 2 βαθμούς και το Galaxy Note8 κατά 5 βαθμούς.

[1, 2]

Advertisements