Ευχάριστα νέα για όλους τους τυφλούς ανθρώπους καθώς και αυτούς που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα όρασης καθώς ο οργανισμός FDA ενέκρινε τη χρήση ενός τεχνητού αμφιβληστροειδούς που θα τους βοηθά να ανακτήσουν μερικώς την όρασή τους.

Ο αμφιβληστροειδής χιτώνας είναι μια λεπτή, ημιδιαφανής μεμβράνη που αντιλαβάνεται το φως, το μετατρέπει σε ηλεκτρικό ερέθισμα και το μεταφέρει μέσω των οπτικών οδών στον εγκέφαλο. Ο Second Sight Argus II κάνει χρήση ηλεκτρονικών αισθητήρων φωτός (κάμερα) και προσομοιώνει τη λειτουργία του αμφιβληστροειδούς, συνδεόμενος είτε στο οπτικό νεύρο είτε στον ανθρώπινο εγκέφαλο.

Το σύστημα ενσωματώνεται στα γυαλιά που βλέπετε παραπάνω. Η κάμερα βρίσκεται τοποθετημένη στο κέντρο των γυαλιών (ανάμεσα στα μάτια), η εικόνα που καταγράφει μετατρέπεται σε σήμα και το σήμα μεταδίδεται στο μόσχευμα του ματιού το οποίο συνδέεται με το οπτικό νεύρο.

Δυστυχώς οι ασθενείς δεν ανακτούν πλήρως την όραση τους αλλά όπως και να 'χει ακόμα και ένα μέρος αυτής είναι πάρα πολύ σημαντικό. Θυμίζουμε ότι πρόσφατα ανακαλύφθηκε μια ακόμη επαναστατική μέθοδος που επιτρέπει στους τυφλούς να διαβάζουν μέσω ειδικού μοσχεύματος.

Δείτε τη λειτουργία του τεχνητού αμφιβληστροειδούς Second Sight Argus II στο video που ακολουθεί:

[via Ubergizmo]

Advertisements