Ο παροξυσμός με την τεχνολογία 3D συνεχίζεται στην IFA 2010. Η Sharp, η εταιρία που δίνει στη Nintendo της οθόνες για το 3DS, παρουσίασε μερικές ακόμα φορητές κονσόλες που θα χρησιμοποιούν αυτή την τεχνολογία.

Παρά το γεγονός ότι δεν ανακοίνωσε κάποιες συσκευές που δε θα απαιτούν τα ειδικά γυαλιά, έδειξε κάποια πρωτότυπα που παρουσιάζουν ενδιαφέρον, καθώς για να γίνει ορατό το τρισδιάστατο φαινόμενο θα πρέπει ο χρήστης να βρίσκεται σε απόσταση 30cm από την οθόνη. Μια τέτοια τεχνολογία θα μπορούσε να φανεί εξαιρετικά χρήσιμη για smartphones και βιντεοκάμερεςΗ ανάλυση αυτών των οθονών είναι 800 x 480 για 2D και 400 x 480 για 3D.

Οι δύο πρωτότυπες οθόνες είναι 7” και 3.5”, με την πρώτη να μπορεί να χρησιμοποιηθεί άνετα σε κάποιο tablet και τη δεύτερη σε κάποιο smartphone. Στα αρνητικά αναφέρεται το γεγονός ότι σε περίπτωση μεταβολής της βέλτιστης απόστασης ή σε περίπτωση κουνήματος του βλέμματος χάνεται το τρισδιάστατο εφέ, αλλά είναι θετικό το γεγονός ότι λειτουργεί χωρίς ειδικά γυαλιά.

Η πιο ενδιαφέρουσα συσκευή είναι μία πρωτότυπη κάμερα, επίσης χωρίς ειδικά γυαλιά, η οποία μπορεί να κάνει λήψη video και φωτογραφιών απευθείας σε 3D, με τις εικόνες να είναι ακόμα καλύτερες από τις προσδοκίες των παρευρεθέντων στην έκθεση.

Γενικά, η Sharp δε βιάζεται ιδιαίτερα να φέρει αυτή την τεχνολογία στην αγορά, αν και ίσως θα έπρεπε να αναθεωρήσει αφού όλοι οι μεγάλοι κατασκευαστές έχουν μπει δυνατά στο παιχνίδι της τεχνολογίας 3D. Το μόνο που αφέθηκε να εννοηθεί είναι ότι οι οθόνες μεγέθους 9.7” θα κυκλοφορήσουν πολύ σύντομα!

[πηγή PocketLint]
Advertisements