Έχει εδραιωθεί στις συνειδήσεις μας, πλέον, ότι το Twitter είναι το κατάλληλο μέσο για την εξάπλωση μιας είδησης, αλλά αυτό που έγινε για την παραίτηση του Sir Alex Ferguson στο τέλος της φετινής αγωνιστικής περιόδου, δεν έχει προηγούμενο.

thankyousiralex

Συγκεκριμένα, η Manchester United ενημέρωσε τους followers της με το παρακάτω απλούστατο tweet και μέσα σε μόλις μία ώρα υπήρξαν 1.4 εκατ. mention και περισσότερα από 18.000 retweets/favourites.

Μέσα στο ίδιο χρονικό διάστημα, η ομάδα του θρυλικού Sir Alex δημοσίευσε ακόμη επτά tweets που πήραν 25.000 retweets, όλα με  hastag #ThankYouSirAlex, το οποίο επίσης "είδε" περισσότερα από 100.000 mentions.

Όπως είναι λογικό, η "απόσυρση" του Sir Alex έγινε το κορυφαίο θέμα συζήτησης για το κοινωνικό δίκτυο σε όλο τον κόσμο (world wide trend) μέσα σε μόλις 8 λεπτά μετά την πρώτη ενημέρωση της Manchester United.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συζήτηση γύρω από το #ThankYouSirAlex συμμετείχαν πολλές προσωπικότητες, αθλητές, πολιτικοί κλπ. από όλο τον κόσμο (όπως για παράδειγμα ο πρωθυπουργός της Αγγλίας David Cameron), ενώ υπήρξαν και "παρατράγουδα" αφού πολλοί έβαλαν στο κόλπο και την....τραγουδίστρια των Black Eyed Peas λόγω συνωνυμίας...

Καλός ο Sir Alex, αλλά Γκάλης δεν είναι...

Advertisements