Η Ubi-Camera μετατρέπει τα χέρια σας σε φωτογραφική μηχανή [Video]

ubi camera

Ομάδα ερευνητών του Institute of Advanced Media Arts and Sciences στην Ιαπωνία κατάφεραν και δημιούργησαν μια πρωτότυπη συσκευή με την οποία μπορεί ο καθένας μας να γίνει φωτογράφος χρησιμοποιώντας απλά τα χέρια.

Η Ubi-Camera, όπως ονομάζεται, είναι μια μικρή συσκευή που «κουμπώνει» στον αντίχειρά και δείκτη των χεριών σας όταν τα ενώνετε στην κλασική στάση για να σχηματίσετε ένα ορθογώνιο, όπως κάνουν οι μεγάλοι σκηνοθέτες.

Ουσιαστικά αυτό αρκεί για την Ubi-Camera. Δεν υπάρχει ούτε προεπισκόπηση ούτε κάποια οθόνη ενώ το zoom υπολογίζεται από έναν υπέρυθρο αισθητήρα που μετρά την απόσταση των χεριών από το πρόσωπό σας. Όσο απομακρύνετε τα χέρια σας από το πρόσωπό σας αυξάνει και το zoom. Και πώς τραβάτε τη φωτογραφία;

Ο αντίχειράς σας ακουμπά πάνω στη συσκευή σε έναν διακόπτη και όταν είστε έτοιμοι να τραβήξετε την φωτογραφία απλώς πιέζετε τα χέρια σας.

Μέχρι στιγμής η πρωτότυπη συσκευή λειτουργεί μόνο όσο είναι συνδεδεμένη στον υπολογιστή ενώ υπάρχουν και κάποια bugs που αναμένεται να διορθωθούν σε μελλοντικές εκδόσεις. Σε αυτό το σημείο, βέβαια, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε εάν η Ubi-Camera θα διατεθεί εμπορικά αλλά φανταστείτε πόσο διασκεδαστικό θα ήταν να τραβάγαμε φωτογραφίες με αυτόν τον τρόπο.

[via TheVerge]

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr. Follow me on twitter and facebook
This entry was posted in Cameras, Technology. Bookmark the permalink.