Windows 11: Χωρίς Android εφαρμογές, αλλά με βελτιώσεις που αφορούν το gaming

Σε περίπου έναν μήνα ξεκινά επίσημα η διανομή του Windows 11 στους συμβατούς υπολογιστές (συγκεκριμένα στις 5 Οκτωβρίου 2021), αλλά όπως έχει γίνει ήδη γνωστό δεν θα υπάρχει σε πρώτη φάση η περιβόητη υποστήριξη των Android εφαρμογών. Η Microsoft, πάντως, αποκάλυψε ότι θα δούμε μια νέα σουίτα με χαρακτηριστικά που θα βελτιώνουν σημαντικά την εμπειρία gaming.

Με το Windows 11 θα γίνεται καλύτερη διαχείριση του HDR στα video games, αρκεί φυσικά ο χρήστης να ενεργοποιήση την επιλογή από το μενού των ρυθμίσεων. Αυτό που είναι σημαντικότερο, όμως, αφορά την ενίσχυση των παιχνιδιών που τρέχουν σε SDR, καθώς το Windows 11 θα μετατρέπει αυτόματα το περιεχόμενο σε HDR μέσω της λειτουργίας Auto HDR.

Ένα άλλο σπουδαίο χαρακτηριστικό έρχεται “δανεικό” από το Xbox Series X. Ο λόγος για το Direct Storage, το οποίο θα επιτρέπει στους υπολογιστές με NVMe SSD να τρέχουν τα παιχνίδια ταχύτερα φορτώνοντας τα απευθείας από τη GPU και όχι από τη CPU. Η Microsoft ισχυρίζεται ότι κατ’ αυτόν τον τρόπο μειώνεται το φορτίο στον επεξεργαστή και βελτιώνεται συνολικά η απόδοση του συστήματος. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Direct Storage θα υποστηρίζεται και από υπολογιστές με Windows 10.

Τέλος, με την έλευση του Windows 11 θα βρούμε την υπηρεσία Xbox Game Pass μέσα από την προεγκατεστημένη εφαρμογή Xbox που με την ανάλογη συνδρομή θα μας δίνει πρόσβαση σε πληθώρα παιχνιδιών.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr

Loading