Windows 11 και σε παλιούς υπολογιστές, αλλά δεν θα υπάρχουν updates

Η Microsoft προχώρησε στο λανσάρισμα της έκδοσης Windows 11 22000.168 στα κανάλια Dev και Beta ενσωματώνοντας νέα χαρακτηριστικά και εφαρμογές, αλλά για την ώρα αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι το γεγονός ότι μίλησε επίσημα για την υποστήριξη του νέου λειτουργικού συστήματος σε υπολογιστές με παλαιότερους επεξεργαστές.

Καταρχάς, το Windows 11 θα είναι συμβατό με υπολογιστές που διαθέτουν τον Intel Core i7-7820HQ Kaby Lake (7ης γενιάς), ωστόσο, η εταιρεία δεν σχολίασε την προ-εβδομάδας ανακοίνωση της ASUS για λανσάρισμα νέου firmware για τις Intel Z270 motherboards που θεωρητικά θα μπορούν να τρέξουν χωρίς κανένα πρόβλημα το Windows 11 σε όλα τα συστήματα με Intel Skylake (6ης γενιάς) και Intel Kaby Lake (7ης γενιάς) CPUs.

Επιπλέον, η Microsoft διευκρίνησε πως οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να εγκαταστήσουν το Windows 11 σε μη-συμβατό hardware, αλλά δεν θα λαμβάνουν τις αναβαθμίσεις του συστήματος, ούτε καν αυτές που επιδιορθώνουν διάφορα κενά ασφαλείας.

pc-health.jpg

Παράλληλα αναβαθμίστηκε η εφαρμογή PC Health Check που πλέον ενημερώνει τον χρήστη με περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη συμβατότητα ή όχι του υπολογιστή του (π.χ. για το TPM 2.0 και τους επεξεργαστές).

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr

Loading