Windows 11: Λειτουργία DRR για εξοικόνομηση μπαταρίας στα laptops

Με την πρώτη preview έκδοση του Windows 11 να είναι από εχτές διαθέσιμη για όσους συμμετέχουν στο πρόγραμμα Windows Insiders, ήταν αναμενόμενο ότι θα προκύψουν ειδήσεις για τις νέες λειτουργίες του λειτουργικού συστήματος της Microsoft.

Μία από αυτές είναι το Dynamic Refresh Rate (DRR), το οποίο αφορά laptops με οθόνες υψηλού ρυθμού ανανέωσης εικόνας, καθώς υπάρχουν στην αγορά επιλογές που φτάνουν ή/και ξεπερνούν τα 120Hz. Η λειτουργία της οθόνης στα 120Hz έχει επιπτώσεις στην αυτονομία του υπολογιστή και γι’ αυτό με το DRR γίνεται αυτόματη “ανάκληση” του υψηλού ρυθμού ανανέωσης εικόνας όταν δεν την χρειάζεται ο χρήστης, προκειμένου να εξοικονομείται μπαταρία.

Στο Windows 10 προσφέρεται η επιλογή είτε για 60Hz είτε για 120Hz, αλλά με το Windows 11 η μετάβαση μεταξύ των ρυθμών ανανέωσης εικόνας θα γίνεται αυτόματα, φυσικά μόνο για τις εφαρμογές που υποστηρίζουν τη λειτουργία DRR. Κάποιες από αυτές είναι τα Office, Microsoft Edge, Microsoft Whiteboard, Microsoft Photos, Snip & Sketch, Drawboard PDF, Microsoft Sticky Notes, Adobe Acrobat, Adobe Ilustrator, Microsoft To Do και Inkodo.

Να σημειωθεί ότι το DRR δεν θα πρέπει να συγχέεται με το VRR (variable refresh rate), διότι το πρώτο δεν μπορεί να εφαρμοστεί στα παιχνίδια παρά μόνο στις εφαρμογές για Windows 11.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

[Microsoft]

Loading