Zuckerberg: Πιθανή η προσθήκη ενότητας με "ειδήσεις υψηλής ποιότητας" στο Facebook

Παρά το γεγονός ότι ακόμα προσπαθεί να βρει τρόπους για τη σωστή καταπολέμηση των ψευδών-παραπλανητικών ειδήσεων που δημοσιεύονται και διαμοιράζονται στο κοινωνικό δίκτυο της Facebook, ο Mark Zuckerberg είχε το θάρρος (ή μάλλον θράσος) να αποκαλύψει ότι εξετάζουν το ενδεχόμενο προσθήκης μιας ξεχωριστής ενότητας με "υψηλής ποιότητας ειδήσεις" στο Facebook!

Σε μια συζήτηση που είχε με τον Mathias Döpfner, CEO της Axel Springer, ο Zuckerberg τόνισε ότι οι χρήστες θα έχουν δωρεάν πρόσβαση και ίσως η Facebook να πληρώνει τους εκδότες για το περιεχόμενο που θα εμφανίζεται σε αυτήν την ενότητα.

Είναι σημαντικό για εμένα να βοηθήσουμε τον κόσμο να βρίσκει αξιόπιστες ειδήσεις και να προσφέρουμε λύσεις που θα φανούν χρήσιμες και στους δημοσιογράφους σε όλο τον κόσμο. Πιθανότατα θα αναπτύξουμε άμεσες σχέσεις με τους εκδότες για να διασφαλίσουμε τη διαθεσιμότητα του περιεχομένου, εάν και εφόσον είναι υψηλής ποιότητας.

Στη συνέχεια της κουβέντας, ο Zuckerberg ξεκαθάρισε ότι δεν έχουν αποφασίσει αν ο χρήστης θα επιλέγει μόνος του τι θα βλέπει ή αν θα στηθεί μια ομάδα που θα σερβίρει το κατάλληλο περιεχόμενο μετά από έλεγχο. Στο παρελθόν, πάντως, είχαν χρησιμοποιηθεί τέτοιες ομάδες για τα trending topics που κατηγορήθηκαν για μεροληψία στις επιλογές τους.

Αν προχωρήσει η ιδέα, οι ειδήσεις αυτές θα εμφανίζονται και στο News Feed, αλλά στην ξεχωριστή ενότητα θα μπορείς να τις βλέπεις όλες συγκεντρωμένες, όπως συμβαίνει με τα videos της καρτέλας Facebook Watch. Δεν αποκλείεται να δούμε το νέο News Section στο Facebook πριν το τέλος του έτους.

Loading